Linkovi

Jelena Janković osvojila veliki WTA turnir u američkom gradu Čarlstonu


Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković osvojila je veliki WTA turnir u američkom gradu Čarlstonu (Severna Karolina), pošto je u finalu pobedila Ruskinju Dinaru Safinu rezultatom 6:2, 6:2.

Ispostavilo se da je najbolje rangirana srpska teniserka mnogo teži posao imala u polufinalu protiv Venus Vilijams, nego danas u borbi za trofej. Safina nije mogla da zaustavi dominaciju popularne ˝JJ˝, koja je za 71 minut igre rešila finalni meč u svoju korist.

Jeleni je ovo druga titula osvojena ove sezone, a ukupno treća u karijeri. Ona je početkom godine trijumfovala u Oklendu, na Novom Zelandu i odmah potom izgubila finale Sidneja od Kim Klajsters. Pobedom nad Safinom popravila je skor u finalima WTA turnira na 3:5. Dvadesetdvogodšnja Beogradjanka "pokupila" je novčanu nagradu u iznosu od 196.900 američkih dolara, kao i 300 WTA bodova, tako da će od ponedeljka biti zvanično sedma teniserka sveta. Turnir u Čarlstonu igran je na sivoj šljaci, za nagradni fond od 1,34 miliona dolara. Jankovićeva je bila postavljena za drugog, a Safina za četvrtog nosioca.

Jelena Janković pravo iz Čarlstona putuje u Plovdiv, gde će predvoditi reprezentaciju Srbije na turniru Prve grupe Evro-afričke zone Fed kupa.

XS
SM
MD
LG