Linkovi

Kobijevih 50 malo za pobedu, Saša Pavlović bez promašaja


Poslednji četvrtak u ovogodišnjem ligaškom delu NBA sezone nije bio izuzetak, odigrane su samo dve utakmice, čiji ishod je imao značajne implikacije na predstojeće doigravanje.

Najpre je Klivlend, bez većih problema, ubedljivo pobedio Nju Džersi – 94:76, osigurao prednost domaćeg parketa u prvom kolu plej-ofa i izjednačio se po skoru sa Čikagom. Dva tima imaju još po tri utakmice do kraja sezone i verovatno se do poslednjeg dana neće znati ko će završiti na drugom, ako na petom mestu u Istočnoj konferenciji. Protiv Netsa još jednom je dominirao Lebron Džejms, koji je 15 od svojih 35 poena postigao u ključnoj trećoj četvrtini, u kojoj su Kavsi promašili samo tri šuta iz igre (14-17) i nadigrali goste 36:19. Saša Pavlović je još jednom bio odličan, ubacivši 13 poena, uz stopostotan učinak (2-2, 2-2, 3-3), po 2 skoka i asistencije za 24 minuta igre.

U drugom meču večeri, Lejkersi su još jednom, ovog puta kao formalni domaćini, poraženi u duelu sa Klipersima – 118:110, uprkos 50 poena neverovatnog Kobija Brajanta. Najbolji strelac NBA lige igrao je svih 48 minuta, postigao po 25 poena u svakom od poluvremena, uz 9 skokova, ali nije poentirao u poslednjih skoro devet minuta, kada su Klipersi pokušavali da ga zaustave sa dva i tri igrača u isto vreme. Bila je to deveta utakmica sa 50 i više poena za Kobija Brajanta ove sezone, što je drugi najbolji rezultat u istoriji.

Lejkersi su imali dvocifrenu prednost sve do početka poslednjeg perioda, ali su Klipersi predvođeni veteranom Semom Kaselom završili meč serijom 26:8. Kori Mageti je postavio novi rekord karijere sa 39 poena, Elton Brend je ubacio 32 (22 u drugom poluvremenu), ali je Kasel bio ključan u završnici i pogađao kad treba. Završio je sa 12 poena za 19 minuta, 8 poena i 3 asistencije u poslednjoj četvrtini. Prvi put posle dva meseca, u timu Lejkersa zaigrao je Vladimir Radmanović, koji se od All-Star pauze oporavljao od povrede ramena zadobijene prilikom snoubordinga u Park Sitiju. Za dva minuta imao je jednu asistenciju i jednu ličnu grešku.

Lejkersi su i pored poraza skoro sigurni na sedmoj poziciji, mada im trebaju dve pobede u poslednja tri meča, dok su se Klipersi trijumfom izjednačili na osmom mestu sa Golden Stejt Voriorsima. Oba tima do kraja igraju još po četiri utakmice.

XS
SM
MD
LG