Linkovi

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i zvanično sedmi teniser sveta


Najbolji srpski teniser Novak Đoković i zvanično je danas postavljen na mesto sedmog igrača sveta. Đoković je zahvaljujući osvajanju turnira Masters serije u Majamiju na danas objavljenoj svetskoj ATP rang listi napredovao za tri mesta i sada je na sedmoj poziciji.

Napredak je ostvario i Janko Tipsarević koji je sa 98. došao na 92. mesto ATP liste. Ilija Bozoljac je nazadovao do 120. pozicije, Viktor Tricki do 174, a Boris Pašanski čak do 197. mesta na svetskoj rang listi. Promena u samom vrhu nije bilo. Ubedljivo prvi i dalje je Švajacarac Rodžer Federer, a slede ga Španac Rafael Nadal i Endi Rodik iz SAD.

Jankovićeva i dalje deveta - Ivanovićeva 17. na svetu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković zadržala se na devetom mestu WTA rang liste, dok je Ana Ivanović napravila dva koraka unazad i sada je zvanično 17. igračica sveta. Jankovićeva i Ivanovićeva su prošle nedelje igrale na turniru Masters serije u Majamiju, gde su stigle do trećeg, odnosno drugog kola. Belgijanka Žistin Enen i dalje je na prvom mestu WTA liste, ispred Ruskinje Marije Šarapove. Francuskinja Ameli Morezmo i Belgijanka Kim Klejsters pretekle su Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu na trećem, odnosno četvrtom mestu WTA liste. Pobednica turnira u Majamiju Serena Vilijams iz SAD napredovala je do 11. mesta.

Majami Herald sa Floride veliki deo prve strane posvećuje sportu. Pored najave večerašnjeg finala studentskog prvenstva u košarci, u kome lokalni Florida Gejtors brane prošlogodišnju titulu, u vrhu strane, uz sliku najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića stoji naslov: «Tenis je dobio novu zvezdu». U samom tekstu, novinarka Mišel Kaufman naglašava da je to prva velika titula u karijeri 19-godišnjeg Beograđanina, koji je tako postao najmlađi šampion u 23 godine dugoj istoriji turnira u Ki Biskejnu i jedin igrač uz Ivana Lendla, koji je do titule došao bez izgubljenog seta. Lendl je doduše bez borbe dobio finalni meč 1989. godine. Novinarka Majami Heralda piše i da je među 15 hiljada gledalaca na centralnom terenu teniskog kompleksa Krendon Park bila prisutna nekadašnja prva teniserka sveta Monika Seleš i naglašava da je TV komentator Patrik Mekinro tokom turnira rekao da ne sumnja da će Đoković 2007. godinu završiti među najboljih pet igrača sveta. Posle jučerašnjeg trijumfa trenutno je sedmi, ali mu, sa izuzetkom dvojice najboljih Rožea Federera i Rafaela Nadala, ostali ne beže mnogo.

XS
SM
MD
LG