Linkovi

Novak Đoković izborio plasman u finale turnira Masters serije u Majamiju


Novak Đoković je ne maestralan način izborio plasman u finale turnira Masters serije u Majamiju koji se igra za nagradni fond od 3.45 miliona dolara. Srpski teniser je u polufinalu savladao Škotlanđanina Endija Mareja sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:0, nakon 63 minuta igre. Njegov protivnik u finalu biće Argentinac Giljermo Kanjas, koji je eliminisao Ivana Ljubičića takođe sa 2:0 u setovima 7:5, 6:2.

Spektakularna pobeda nad Rafaelom Nadalom kao da je najboljem srpskom teniseru dala dodatni zamajac u duelu sa Škotlandjaninom, budući da je od starta bilo jasno da je mnogo bolje ušao u meč.Pre svega psihološka stabilnost, ali i velika koncentisanost omogućila je Novaku da već u četvrtom gemu napravi brejk (3:1), nakon što je njegov protivnik napravio seriju greški.U istom stilu, sa konstantnom inicijativom, Djoković je igrao i u nastavku što mu je omogućilo da reši u svoju korist još tri gema i posle samo 29 minuta povede sa 1:0.Identičan recept Djoković je primenio i u nastavku - ubedljiva i nadmaoćna igra nijednog trenutka nije pokazivala da se radi o igračima koji su veoma blizu na ATP listi.Djoković je bio taj koji je diktirao tempo i držao sve konce igre u rukama, dok je Britanac bezuspešno pokušavao da spreči veliku bruku. Ipak rezultat od 6:0 dovoljno pokazuje da je srpski as u poslednje vreme mnogo više napredovao od svog vršnjaka sa Ostrva, sa kojim su ga donedavno poredili.

Novaku Djokoviću to je bio treći trijumf nad britanskim mladim asom. Pre Majamija, Marej je položio oružje u polufinalu turnira u Indijan Velsu prošle nedelje. Djoković, koji je imenovan za 10. nosioca, u finalu će igrati protiv Giljerma Kanjasa. Novak nijednom u karijeri nije odmerio snage sa robustnim Argentincem, koji je za dve nedelje dva puta srušio najboljeg igrača planete, Rožea Federera. Đoković je tako izborio svoje drugo uzastopno Masters finale, pošto je pre dve nedelje u Indijan Velsu izgubio od Španca Rafaela Nadala, koga je u Ki Biskejnu takođe sa velikom lakoćom savladao u četvrtfinalu.

Za plasman u finale, koje se igra u nedelju od 18 časova po srednjeevropskom vremenu, Djoković će dobiti 350 bodova za ATP listu, a ukoliko trijumfuje 150 bodova više - odnosno 500 bodova. Turnir u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 3, 45 miliona dolara, a finale je na programu u nedelju od 18 časova.

XS
SM
MD
LG