Linkovi

Čikago obezbedio plej-of, Golden Stejt se još ne predaje


Svega tri utakmice NBA sezone odigrano je u četvrtak uveče, a pobede su ostvarili Čikago, Golden Stejt i Memfis.

Treću godinu zaredom košarkaši Čikago Bulsa osigurali su plasman u plej-of, a pritom i pobedili najbolji tim u svojoj konferenciji, Detroit Pistonse – 83:81. Bulsi trenutno imaju treći skor na Istoku, ali zauzimaju tek petu poziciju u kosturu, ali bi već sutra, ukoliko pobede Klivlend, mogli da zamene mesta sa drugoplasiranim Kavsima. Najefikasniji pojedinac u pobedničkom timu bio je Ben Gordon sa 25 poena, dok je za goste Tejšon Prins postigao 26, ali i promašio šut za produžetak.

Od prvog minuta utakmice u Ouklendu, domaći Golden Stejt Voriorsi krenuli su agresivno i na kraju sasvim zasluženo pobedili favorizovane Finiks Sanse (124:119), koji u poslednjih sedam mečeva imaju četiri poraza. Džejson Ričardson je ostvario rekord sezone sa 36 poena i 12 skokova, a pritom i postavio novi klupski rekord sa osam ubačenih trojki. Stiven Džekson je završio sa 29, a Beron Dejvis uz 21 koš, imao 12 asistencij i 8 skokova. Ovim trijumfom Voriorsi su i se približili osmom mestu na Zapadu i prvom plasmanu u plej-of još od 1994. godine.

Jedino su Grizliji trijumfovali u gostima - u Portlandu (96:92), i tako prvi put ove sezone uspeli da "vežu" dve pobede. Memfis je do sinoć bio jedni tim u ligi bez uzastopnih trijumfa, ali su se ruki Terens Kinsi sa 20, Rudi Gej i Hakim Vorik sa 18 i Pau Gasol sa 17 poena, potrudili da to promene.

XS
SM
MD
LG