Linkovi

Novak Đoković poražen u finalu Indijan Velsa od Nadala


Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je večeras od Španca Rafela Nadala sa 0:2, po setovima 2:6, 5:7 u finalu turnira u Indijan Velsu. Djokoviću će plasman u finale "Pacifik open" turnira doneti 10. mesto na ATP listi, čime će biti prvi teniser Srbije kome je to pošlo za rukom.

Đoković je dekoncentrisano počeo meč i dozvolio Nadalu da vrlo brzo stekne prednost od 4:0. U završnici prvog seta uspeo e da osvoji dva gema, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi. U drugom setu najbolji teniser Srbije počeo je odlično da servira. U izjednačenoj igri, u kome je svaki igrač osvajao svoj set, Đoković je kod vođstva od 2:1 imao priliku za brejk, koju nije iskoristio, iako je tri puta imao prednost. Nadal je iskoristio prvu šansu i neizvesnost se nastavila.

Španski teniser prvi brejk je napravio kod rezultata 5:5 i tako poveo u završnici drugog seta. Poslednji gem odigrao je rutinski i sasvim zasluženo osvojio titulu u Indijan Velsu.
Đoković je odigrao tek drugi meč protiv Nadala u karijeri, a u prvom, u četvrtfinalu Rolan Garosa 2006. godine, izgubio je sa 0:2. Španac, koji je drugi igrač na ATP listi, tada je u finalu savladao najboljeg tenisera sveta Švajcarca Rodžera Federera. Turnir u Indijan Velsu igrao se za nagradni fond od 3.285.000 dolara, a Đokoviću je pripala nagrada od 250.000 dolara, dok je Nadal zaradio 500.000 dolara.

XS
SM
MD
LG