Linkovi

Baksi sa novim trenerom zaustavili seriju San Antonija


Svega tri utakmice NBA sezone odigrane su u četvrtak uveče, a vest dana je svakako da je serija San Antonija od 13 pobeda okončana u Milvokiju - 101:90. Najduži niz trijumfa sada je u vlasništvu zvaničnih šampiona iz Majamija, koji su sinoć slavili u Nju Džersiju - 93:86, dok Los Anđeles Lejkersi nastavljaju sa porazima. Sinoć su doživeli sedmi uzastopni, ovog puta u Denveru - 113:86.

Dan pošto su otpustili Terija Stotsa i na njegovo mesto doveli pomoćnika Lerija Kristkovijaka, Milvoki Baksi su protiv najboljeg odbrambenog tima lige bili sjajni u napadu i potvrdili teoriju da promena trenera, bar u toj prvoj utakmici, može da bude veliki podsticaj. Majkl Red je po običaju bio najefikasniji – 29 poena, po 5 skokova i asistencija, a kada su gosti iz Teskasa u poslednjoj četvrtini zapretili, Milvoki je dobio neočekivanu pomoć sa klupe. Dvadeset-šestogodišnji ruki Lin Grir, koji je protekle četiri sezone proveo u Evropi, ubacio je svih 14 poena – što mu je rekord karijere - u poslednjoj četvrtini, pogodivši sva tri pokušaja za trojku.

Za razliku od Sparsa, zvanični šampioni nastavili su seriju pobeda i u Nju Džersiju. Šakil O'Nil je rano ušao u probleme sa ličnim greškama, ali je 17 od svojih 19 poena postigao u drugom poluvremenu, i uz Judonisa Haslima i Džejsona Vilijamsa bio najzaslužniju za 16. trijumf svog tima u poslednjih 20 utakmica. Haslim je završio sa 21 košem i 12 skokova, a Vilijams sa 13 poena i 12 asistencija. S druge strane, Ričard Džeferson je ubacio 20 poena, dok je Džejsonu Kidu nedostajao jedan poen za 11. "tripl-dabl" ove sezone (9 koševa, 14 asistencija, 10 skokova).

U Denveru, Lejkersi su doživeli i sedmi uzastopni poraz, što je prvi takav niz u 16 godina dugoj karijeri Fila Džeksona. Iako su u prvom poluvremenu igrali odlično i vodili dvocifrenom razlikom, a u sastavu imali dvojicu dugo odsutnih startera Lamara Odoma i Luka Voltona, goste iz Los Anđelesa upropastila je treća četvrtina u kojoj su izgubili sa 15 razlike. Kobi Brajant je završio sa 25 poena i 9 asistencija, ali su s druge strane dominirali Litvanac Linas Kleiza sa rekordom karijere 29 poena (5-7, 5-6, 4-5) i Karmelo Entoni, koji je završio sa 26 koševa, 8 skokova i 5 asistencija. Stiv Blejk je postigao 15, Alen Ajverson 14, uz 13 asistencija, a Markus Kembi 11, uz 14 skokova.

XS
SM
MD
LG