Linkovi

Tipsarević izbacio Hjuita, poraz Federera posle 41. trijumfa zaredom


Jučerašnji dan bio je koban za većinu favorita na prvom ovogodišnjem turniru Masters serije u Indijen Velsu, uključujući i najboljeg tenisera sveta Rodžera Federera. Posle sedam turnira osvojenih zaredom i ukupno 41 meča bez poraza, Federera je zaustavio nekada 8. na svetskoj rang-listi Argentinac Giljermo Kanjas. Bilo je 7:5 i 6:2 za 30-godišnjeg Kanjasa, koji se posle 15-mesečne suspenzije zbog dopinga u januaru vratio profesionalnom tenisu.

Teniseri i teniserke iz Srbije lako su se plasirali u narednu rundu, s izuzetkom Janka Tipsarevića, koji je morao da igra tri seta, ali je na kraju bio jedan od onih koji su priredili iznenađenje. Na istom terenu, gde je prethodno poražen Federer, Tipsarević je zaokružio dan pun iznenađenja eliminacijom 19. nosioca i bivšeg broja jedan, Australijanca Lejtona Hjuita. Bilo je 7:6 (7-3), 4:6 i 6:2 za 22-godišnjeg Beograđanina, trenutno 100. na ATP rang listi. Njegov rival u trećem kolu biće 14. nosilac, Španac David Ferer. Taj meč igra se već danas, kao četvrti meč na terenu broj 4.

Dvanaesti nosilac Novak Đoković eliminisao je Amerikanca Robija Đineprija u dva seta – 6:4 i 6:4, i sada ga čeka Rus Jevgenij Koroljev, koji je iznenadio zemljaka Tursunova, 20. nosioca. Njih dvojica igraju prvi meč današnji meč na terenu broj 4. na Jelena Janković, sedmi nosilac u konkurenciji teniserki, pobedila je Nemicu Martinu Miler – 6:2 i 6:4, a u osmini finala čeka je najbolja koneska tensierka Na Li, dok Ana Ivanović svoj meč trećeg kola igra danas, na terenu broj 1, posle duela Nalbandijan – Matje. protivnica joj je Alisija Molik.

XS
SM
MD
LG