Linkovi

Ol star vikend u Las Vegasu otvoren utakmicom rukija i sofmora


Ol star vikend u Las Vegasu ostvoren je tradicionalnom utakmicom rukija i sofmora, odnosno igrača koji debituju u NBA ligi i godinu dana iskusnijih. Ubedljiv trijumf i ove sezone odneli su “stariji“ rezultatom 155:114.

Igrač Njujorka Dejvid Li bio je jedan od najzaslužnijih za najubedljivije vođstvo somfora na Ol-star vikendu, odigravši impresivnu rolu sa 30 ubačenih poena, uz stopostotan učinak iz igre (14-14). Dvadesettrogodišnji bek Niksa je proglašen najkorisnijim igračem sureta, ispred Monta Elisa iz Golden Stejta, koji je postigao 28 pogodaka, odnosno Krisa Pola, najboljeg rukija prošle sezone, sa 16 poena i 17 asistencija.

U timu "novajlija" najbolji su bili Rudi Gaj iz Memfisa i uzdanica Jute Pol Milsap sa po 22 ubačena poena. Ubedljiv trijumf somfora ostvaren je zahvaljujući pre svega fantastičnom šutu ekipe od čak 74,7 procenata uspešnosti (68-91)!. Do vrha napunjen koš rukija rezultat je koji će sigurno ući u anale NBA lige, budući da je premašen skor sofmora iz 2004. godine, kada su zabeležili 142 poena. Igračima koji nastupaju drugu godinu u NBA ligi, ovo je bio peti uzastopni trijumf u duelima protiv novajlija.

XS
SM
MD
LG