Linkovi

Djoković doživeo novi neuspeh u susretima sa Federerom


Izraziti favorit za osvajanje turnira i ujedno branilac titule slavio je sigurnu pobedu 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:3 i tako posle nešto manje od dva sata igre rezervisao mesto u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Prvi srpski reket pokazao je mali napredak u odnosu na septembarski okršaj sa Federerom u okviru Dejvis kupa, ali je to bilo nedovoljno da meč osmine finala prvog Gren slem turnira u 2007. godini učini iole neizvesnim. Švajcarac je dominirao u svim elementima tenisa, a još jednom je impresionirao svojim najvećim kvalitetom u odnosu na rivale - perfektnim kretanjem i gotovo nepogrešivim "čitanjem" igre. Najjači otpor favoritu Djoković je pružio u drugom setu. Kada je Federer poveo sa 2:0 u setovima, bilo je jasno da će ostatak meča proteći u odradjivanju posla. Po scenariju iz drugog seta, ekspresno je stigao do 4:1, Djoković je potom smanjio na 4:2, ali u sedmom gemu nije iskoristio priliku da realizacijom drugog "brejk-poena" na meču izvrši poslednji pritisak na Federera. Eliminacijom Djokovića, Srbija je u Melburnu ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Novak i Jelena su sa po tri pobede ostvarili rezultat u skladu sa očekivanjima i trenutnim pozicijama u svetskom tenisu, dok je Ana Ivanović razočarala krajnjim dometom, ali i igrama.

Jelena Janković glatko izgubila od Serene Vilijams

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale Australijan opena. Ona je u četvrtom kolu poražena od Amerikanke Serene Vilijams rezultatom 0:2 , po setovima 3:6, 2:6. Jedanaesta "kosturašica" nije imala nikakvih šansi protiv nekada najbolje teniserke sveta. Vilijamsova se posle serije povreda očigledno vratila u formu, što je dokazala i u prethodnom kolu, kada je eliminisala petog nosioca, Ruskinju Nadju Petrovu.

Jelena je započela godinu osvajanjem titule u Oklendu, dok je u Sidneju tek posle velike borbe izgubila finale od Kim Klajsters. Tokom Australijan opena je na tri meča dozvolila rivalkama da joj uzmu ukupno 17 gemova, medjutim, u uprkos želji i uloženom trudu nije mogla da parira moćnim udarcima Amerikanke Serene Vilijams.

Zimonjić i Santoro u četvrtfinalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Fabris Santoro uspešno su prebrodili i treću prepreku u igri muških parova na Otvorenom prvenstvu Australije. Šesti nosioci turnira su pobedili austrijski par Julijan Novle - Jirgen Melcer rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:3. Zimonjiću u nedelju predstoji i meč prvog kola u mešovitom paru, u kojem sa Jelenom Janković igra protiv Indijca Maheša Bupatija i Slovakinje Dnijele Hantuhove. U paru sa Santorom će u četvrtfinalu muškog dubla verovatno odmeriti snage sa trećim nosiocima, Markom Noulsom sa Bahama i Kanadjaninom Danijelom Nestorom.

XS
SM
MD
LG