Linkovi

Treći uzastopni trijumf Hornetsa, Novicki zasenio Mekgrejdija


Protekle večeri odigrane su samo tri utakmice NBA sezone, a domaći timovi imali su stopostotan učinak. Pobede su zabeležili Nju Orleans/Oklahoma Siti Hornetsi, Dalas i Sijetl.

U duelu koji je obeležio katastrofalan šut oba tima, Hornetsi su na sreću imali Džanera Parga, koji je, sa 21 od ukupno 25 poena u drugom poluvremenu i produžetku, obezbedio svom desetkovanom timu treći uzastopni trijumf – 84:78 protiv Orlanda u svom "Ford Centru". Darko Miličić je ostvario prvi "dabl-dabl" u NBA karijeri – 11 poena, 10 skokova za 27 minuta, a njegova druga blokada, nešto više od sekund pre kraja, obezbedila je produžetak, u kojem su ipak dominirali domaći. Dezmond Mejson je ubacio 21 poen, a Rešual Batler završio sa 19 poena i rekordom karijere - 11 skokova.

Trejsi Mekgrejdi je pružio najbolju partiju ove sezone, ubacio 45 poena, od čega 21 u prvoj četvrtini, i doveo Rokitse do 13 poena prednsoti u trećem "kvoteru", ali je Dalas još jednom pokazao zbog čega je u ovom trenutku verovatno najbolji tim na svetu. Dirk Novicki i Džoš Hauard su bili standardni, a rezervista Devin Džordž na oba kraja terena značajno doprineo petoj uzastopnoj i 32. pobedi svog ima u poslednjih 36 mečeva - 109:96. Novicki, koji je pre utakmice proglašen za igrača nedelje u NBA, a zatim petu godinu zaredom dobio priznanje Gazete delo Sporta kao najbolji evropski košarkaš, završio je sa 30 poena, uz 11 skokova i 6 asistencija.

U poslednjoj utakmicii večeri, Sijetl je zahvaljujući zonskoj odbrani uspeo da zauastavi najbolji tim Istoka, Klivlend – 101:96. Rej Alen je postigao 22 poena, uz rekord sezone 11 asistencija, a odlično su mu pomagali Kris Vilkoks (16 poena, 12 skokova, 3 ukradene lopte) i Nik Kolison (14 koševa, 12 uhvaćenih lopti), koji su ostvarili "dabl-dablove". Lebron Džejms je završio sa 30 poena, 8 skokova i 7 assitencija, a Saša Pavlović, za sedam minuta igre - nije uspeo da se "upiše" (2 skoka, 1 asistencija).

XS
SM
MD
LG