Linkovi

Pejtriotsi iznenadili Čardžerse, Čikago eliminisao Sijetl


Tokom vikenda odigrana su finala NFL plej-ofa po divizijama. Subotnjim pobednicima – Nju Orleansu i Indijanapolisu, juče su se pridružili Čikago i Nju Ingland, tako da će se sledeće nedelje, za plasman u 41. Superboul sastati: Čikago - Nju Orleans i Indijanapolis – Nju Ingland.

San Dijego - Nju Ingland 21:24

Najbolji tim u ligaškom delu sezone nije uspeo da prođe prvu prepreku u doigravanju, iako je ove sezone prva zvezda NFL, Ledejnijen Tomlinson pretrčao 123 jarde, ostvario dva tač-dauna i uhvatio dva pasa za ukupno 64 jarde. Čardžersi su čak imali vođstvo 21:13 osam minuta pre kraja, ali su Pejtriotsi i još jednom sjajni Tom Brejdi, uspeli da naprave preokret u poslednja tri i po minuta. Brejdi je prevazišao tri intersepšna, rekord karijere kada je reč o plej-ofu, bacio za 280 jardi i dva TD-a, a najsigurniji je bio kada je bilo najpotrebnije, tako da je najbolji tim NFL-a u poslednjih nekoliko godina i dalje u igri za četvrtu titulu u poslednjih šest sezona. Odlučujuće poene postigao je ruki kiker Stiven Gostkovski, koji je ove sezone u timu Pejtriotsa zamenio legendarnog Adama Vintjerija, čiji Koltsi sledeće nedelje dočekuju upravo Nju Ingland u borbi za Superboul. Tomlinson je na kraju izgubio živce zbog načina na koji su se gosti radovali pobedi, ali su ga saigrači odveli sa terena pre većeg incidenta.

Čikago – Sijetl 27:24 (P)

Čikago je mnogo teže nego na početku sezone pobedio Sijetl i tek posle produžetka eliminisao prošlogodišnjeg finalistu. Tomas Džons je pretrčao 66 jardi i ostvario dva tač-dauna za domaće Berse, kojima je to bio prvi plej-of trijumf od 1995. godine, dok je kvoterbek, Reks Grosman, umnogome zapušio usta i medijima i navijačima, koji su ga cele sezone oštro kritikovali zbog promenljive forme. Grosman je bacio za 282 jarde, imao jedan TD pas i jedan intersepšn, ali je u produžetku odličnim pasom Rašidu Dejvisu pripremio teren za odlučujući FG Robija Gulda.

XS
SM
MD
LG