Linkovi

Jelena pobedila Hingisovu, Djoković zvanično 14. igrač sveta


Srpska teniserka Jelena Janković, trenutno 12. igračica sveta, pobedila je sedmu teniserku na WTA listi Martinu Hingis u prvom kolu turnira u Sidneju. Jankovićeva, koja je u subotu trijumfovala na turniru u Oklendu, pobedila je Švajcarkinju, bivši broj jedan ženskog tenisa, rezultatom 2:1 - po setovima 6:4, 4:6, 6:3.

U drugom kolu Jelena će igrati sa domaćom teniserkom Samantom Stosur, koja je u prvom kolu pobedla Ruskinju Veru Zvonarevu. Na izuzetno jakom turniru u Sidneju, uvertiri za Otvoreno provenstvo Australije, koje počinje narednog ponedeljka, nastupa devet od prvih deset teniserki na WTA listi. Za razliku od Jelene Janković, Janko Tipsarević je nastavio sa neuspesima u 2007. godini. Posle brze eliminacije u Adelaidi prošle nedelje, on je u danas poražen i u prvom kolu turnira u Ouklendu, na Novom Zelandu. Belgijanac Kristof Vligen pobedio ga je sa 2:0, po setovima 7:6, 6:0.

Srpski teniser Novak Djoković napredovao je za dva mesta na ATP listi objavljenoj u i sada je zvanično 14. igrač sveta. Djoković je do najboljeg plasmana u karijeri došao zahvaljujući osvajanju turnira u Adelejdu. Ostali srpski teniseri nisu značajnije promenili svoj plasman, pa je Janko Tipsarević na 64. mestu, Boris Pašanski je i dalje 124, a Ilija Bozoljac je za dva koraka nazadovao do 128. pozicije na ATP listi. U ženskoj konkurenciji nije bilo većih promena, pa je Belgijanka Žistin Enen-Arden ostala na prvom mestu, ispred Ruskinje Marije Šarapove i Francuskinje Ameli Morezmo. Jelena Janković se i pored prošlonedeljnog osvajanja titule u Ouklendu zadržala na 12. mestu WTA liste, dok je Ana Ivanović 14. teniserka planete.

XS
SM
MD
LG