Linkovi

U Majamiju - čovek odluke bio fenomenalni Dvejn Vejd


Dva NBA tima koja je uprava lige zbog tuče na subotnjoj utakmici u Medison Skver Gardenu, kaznila suspenzijom ključnih igrača i - novčano - sa po pola milona dolara, uknjižila su nove pobjede.

Nagitsi iz Denvera su na posljednjem gostovanju u Vašingtonu poraženi sa 29 poena razlike. Sinoć su na teren uzašli bez suspendovanih zvijezda - najboljeg igrača Karmela Entonija, beka Džej Ara Smita i centra Nenea i - u utakmici koja je obilovala preokretima - pobijedili tim iz prijestonice 117-108. enver je u jednom trenutko imao čak sa 30 poena prednosti, Vizardsi su uspjeli da dođu na minus četiri, ali su Andre Miler i Erl Bojkins spriječili potpun preokret.

Njujork je, i pored toga što je Ajzeja Tomas mogao da računa na samo osam nesuspendovanih igrača, na svom terenu savladao jednu od boljih NBA ekipa ove sezone. Pobjedu Niksima, nad Juta Džezom 97-96 donio je plejmejker Stefon Marberi u posljednjoj sekundi produžetka.

Drama je viđena i u Memfisu, gdje su lokalni Grizlisi prekinuli niz od 6 poraza pobijedivši Sijetl 134-126 nakon dva produžetka. U produžetke se inače ušlo trojkom koju je sa pola terena za Memfis ubacio bek Čaki Etkins.

U Majamiju - čovjek odluke bio je fenomenalni Dvejn Vejd, koji je košem u posljednjoj sekundi aktuelnom šampionu donio pobjedu nad vrlo dobrim Hornesima iz Nju Orliansa. Gosti su inače tokom cijele utakmice bili bolji rival, ali su se - kako kaže i njihov trener - Bajron Skot, u odsudnom trenutku uplašili pobjede.

To se svakako ne može reći za Maverikse iz Dalasa koji su lako savladali Kingse u Sakramentu 109-91. Takođe sinoć, Netsi su u Nju Džersiju pobijedili Golden State 105-97. Nenad Krstić bio je najefikasniji sa 26 poena i 14 skokova. Džejson Kid je sa 10 poena, 12 asistencija i 11 skokova ostvario 81. tripl dabl u Karijeri. za Voriorse ni sinoć nije nastupio Žarko Čabarkapa.

XS
SM
MD
LG