Linkovi

Večeras kraj NBA predsezone, ono pravo počinje 31. oktobra


Utakmicom između Los Anđeles Klipersa i Denver Nagitsa u "Stejpls Centru" večeras se završava NBA predsezona. Pored tog susreta igra se još šest mečeva, a od košarkaša iz Srbije iz Crne Gore trebalo bi da nastupe Marko Jarić i tandem Nju Džersi Netsa: Nenad Krstić i Mile Ilić.

Prošle večeri, odigrano je ukupno pet utakmica, od kojih su dve odlučene posle ekstra perioda. Sijetl je posle produžetka pobedio Golden Stejt – 111:107, dok je Šarlot, posle dodatnih 10 minuta trijumfovao u Grin Beju protiv Milvokija – 126:124. Žarko Čabarkapa propustio je još jedan meč Voriorsa zbog povrede kuka, ali su se u sastve svojih timova, posle nekoliko utakmica pauze, vratili – Darko Miličić i Vladimir Radmanović.

Radmanović je bio u startnoj petorci Lejkersa, koji su u Anahajmu poraženi od Denvera – 126:108. Proveo je na parketu svega 20 minuta i pre nego što je izašao sa šest ličnih grešaka, ubacio 7 poena (2-5, 1-4 iz igre), imao 4 asistencije i 2 skoka. Dominirao je Karmelo Entoni sa 32 poena, dok je rezervista Linas Kleiza 16 od svojih 19 ubacio u poslednjoj četvrtini. Orlando je pobedio Hjuston – 94:90, a Darko Miličić za 17 minuta igre postigao 4 poena (2-5), uz 5 skokova, 2 ukradene i pet izgubljenih lopti. Dobio je tri lične grešek čuvajući Jao Minga za svega šest minuta, a u drugoj četvrtini i tehničku grešku jer udario loptu o parket, posle čega je ona odletela na tribine. Dvajt Hauard je bio sjajan sa 22 poena i 15 skokova, Arojo je završio sa 16, a Turkoglu sa 10 poena.

Sinoć su se sastali i Juta i Indijana, a domaći su, iako bez Memeta Okura i Dereka Fišera - bili vrlo ubedljivi u svom "Delta Centru" - 122:96. Istakao se plejmejker Džeza Deron Vilijams sa 21 poenom i 7 asistencija.

NBA sezona počinje u utorak, 31. oktobra, susretima Majami – Čikago i Los Anđeles Lejkers – Finiks.

XS
SM
MD
LG