Linkovi

Trener Klivlenda hvalio igru Aleksandra Pavlovića


Protekle večeri odigrano je osam utakmica NBA predsezone, a od košarkaša iz Srbije i Crne Gore nastupili su Nenad Krstić, Mile Ilić i Saša Pavlović.

Nju Džersi je doživeo ubedljiv poraz u Filadelfiji – 110:88, Krstić je bio u startnoj petorci, ali nije igrao mnogo, dok je Ilić za svega dva minuta imao samo jedan skok u napadu i promašaj iz igre. Krstić je za 17 minuta ubacio 6 poena, imao po 2 skoka i asistencije.

Klivlend je u Pitsburgu, rodnom gradu Marka Kjubana, izgubio od Dalasa – 83:81, a trener Kavsa Majk Braun hvalio je Sašu Pavlovića posle utakmice. Povremeni reprezentativac SCG igrao je 23 minuta kao rezerva, postigao 7 poena, imao 6 asistenija, 3 skoka i jednu blokadu.

Detroit pomoćnog trenera Igora Kokoškova poražen je kod kuće od Memfisa – 92:82, dok je Minesota, Aleksandra Džikića i Marka Jarića posle produžetka pobedila Čikago – 109:105. Jarić nije igrao zbog lakše povrede lista. Klipersi su pobedili Portland – 97:89, a Željko Rebrača kao ni tokom celog pripremnog perioda nije bio u timu. Ne postoji određen termin kada se očekuje njegov povratak, a kao je verovati klupskim lekarima, sigurno ne pre decembra.

Bez Krisa Boša i Ti Džej Forda, koji bi trebalo da budu glavne zvezde novog tima Toronta, reptorsi su ostali neporaženi u predsezoni. Za trijumf u Bostonu – 106:102, najzaslužniji su bili Moris Piterson sa 21 i Španac Hose Kalderon sa 19 poena i 7 asistencija. Torono ima šest pobeda u pripremnom periodu, a do početka sezone imaju još jedan meč – sutra uveče u Čikagu. U ostalim duelima, Sijetl je pobedio Sakramento – 103:88, dok je Hjuston deklasirao Majami na Floridi – 96:71.

XS
SM
MD
LG