Linkovi

Kjudineli pobedio Tipsarevića - ubedljiva pobeda Švajcarske


Pobedom Rožea Federera nad Novakom Djokovićem u prvom nedeljnom meču plej - ofa Dejvis kupa u Ženevi, Švajcarska je obezbedila osptanak u Svetskoj grupi, a Srbija je i u poslednjem okršaju doživela ubedljiv poraz.

Marko Kjudineli je u utešnom petom meču, koji se shodno pravilima takmičenja igrao na dva dobijena seta, savladao Janka Tipsarevića sa 6:4, 6:1.

Selektor Švajcarske Severin Liti u poslednjem trenutku odlučio se da umesto najavljenog Stanislasa Vavrinke, šansu pruži i Kjudineliju, koji je do nedelje dvomeč sa Srbijom posmatrao sa klupe. Iako je Tipsarević važio za blagog favorita u ovom meču, jer se nalazi na 93. mestu na ATP listi, Kjudineli, koji je trenutno 188. igrač sveta, pokazao je veću želju za trijumfom. Srpski teniser je samo u prvom setu pružio značajniji otpor.

Oba takmičara držala su svoj servis do devetog gema, kada je Kjudineli pri vodjstvu od 5:4, najpre propustio dve brejk - lopte, ali je treću, na oduševljenje publike u polupraznoj dvorani uspeo da iskoristi. Domaći teniser je u drugom setu zaigrao još agresivnije, poveo sa 1:0 i već u drugom gemu napravio brejk. Već tada se videlo da će duel pripasti Kjudineliju, koji je polako, ali sigurno uvećavao vodjstvo, a u šestom gemu uspeo je da oduzme servios Tipsarevići i povede sa 5:1. Poslednji gem Kjudineli je odigrao gotovo perfektno i bez ikakvih problema obezbedio Švajcarskoj ubedljivu ukupnu pobedu od 4:1.

Rože Federer savladao je Novaka Djokovića sa 3:0 i posle nepuna dva sata igre rešio meč Dejvis kup reprezentacija Švajcarske i Srbije u korist domaće selekcije. Selekcija Srbije i naredne sezone će igrati u Evroafričkoj zoni, a iskustvo stečeno na gostovanjima Izraelu, Velikoj Britaniji i Francuskoj svakako će koristiti mladim igračima.

Federer je slavio rezultatom 6:3, 6:2, 6:3, iako je Djoković pružio sasvim dobru partiju. Jednostavno, najbolji teniser sveta predstavlja klasu za sebe i nije slučajnost to što godišnje gubi svega tri-četiri meča.


XS
SM
MD
LG