Linkovi

Jelena Janković se lako plasirala u drugo kolo


Na turniru "Čajna open" u Pekingu, koji se igra od 9. do 24. septembra, Jelena Janković se lako plasirala u drugo kolo.

Ona je sa 2:0, po setovima 6:0 i 6:1, savladala Lurdes Domingez Lino. Meč je trajao samo 42 minuta, a prvi set Jelena je dobila za neverovatnih 16. Ne osećam se baš najbolje, ali uživam u svojoj igri u poslednje vreme, rekla je Jelena posle meča. U drugom kolu, protivnica teniserki Srbije biće bolja iz duela Anabel Medina Geriges – Merion Bartoli. Turnir se igra za nagradi fond od 600.000 evra.

U sedmici po završetku Otvorenog prvenstva SAD, većina tenisera i teniserki iz svetskog vrha je odmarala i prikupljala snagu za nove izazove. Stoga se na ATP i WTA listama mogu konstatovati samo "kozmetičke" promene.

Najbolji srpski igrač Novak Đoković i dalje zauzima 21. mesto na ATP listi, Janko Tipsarević je napredovao za jednu poziciju i sada je 92, dok je Boris Pašanski eliminacijom u prvom kolu turnira u Bukureštu doživeo pad sa 92. na 99. mesto i nalazi se na pragu ispadanja iz kruga 100 najboljih tenisera planete.

Ilija Bozoljac sa 132. se pomerio na 131. poziciju, dok je Vitkor Troicki svetski broj 217.

U poretku prvih 10 došlo je do samo jedne izmene - Kipranin Markos Bagdatis je u finalu turnira u Pekingu pobedio Hrvata Marija Ančića i zamenio mesta sa Amerikancem Džejmsom Blejkom. Bagdatis je sada osmi, a Blejk deveti reket sveta. Ubedljivo vodi Švajcarac Rože Federer sa 7.295 bodova, drugi je Španac Rafael Nadal sa 4.625, a treći Hrvat Ivan Ljubičić sa 3.245 poena.

U konkurenciji dama, Ana Ivanović i Jelena Janković i dalje zauzimaju 15, odnosno 17. mesto. Jelena je posle nastupa u polufinalu US Opena provela nekoliko dana u Beogradu, a zatim otputovala u Peking, dok Ani nije naškodilo iznenadjujuće ispadanje na samom startu turnira na Baliju. U samom vrhu WTA liste suverene su Francuskinja Ameli Morezmo sa 3.610 bodova, Belgijanka Žistin Enan Arden sa 3.474 i Ruskinja Marija Šarapova sa 3.125.

XS
SM
MD
LG