Linkovi

Agasi otišao u legendu - Jelena Janković u četvrtfinalu US Opena


Nemački teniser Benjamin Beker upisao se u anale tenisa, ali ne po trofejima ili zbog toga što nosi prezime nekadašnjeg kralja "belog sporta" Borisa, već zato što je upravo on čovek koji je poslao Andre Agasija u penziju.

Benjamin Beker nadigrao je slavnog Amerikanca u 3. kolu US Opena rezultatom 3:1, po setovima 7:5, 6:7, 6:4, 7:5 i tako nesvesno zatvorio jednu stranicu teniske istorije. Agasi je u Njujorku, 14 godina posle osvajanja svoje prve Gren slem titule u karijeri, dao sve od sebe da naprav čudo i eventualno se dokopa trećeg trofeja na US openu, ali je njegov krajnji domet u 36. godini života bio samo plasman u treću rundu takmičenja. Nakon poslednjeg odigranog zvaničnog meča, Agasi se oprostio od publike u Njujorku sa suzama. Andre Agasi je tako pred domaćom publikom okončao fantastičnu karijeru tokom koje je osvojio 60 titula u singlu, uključujući osam Gren slem trofeja. On će ostati upamćen i kao jedan od petorice tenisera kome je pošlo za rukom da objedini sva četiri Gren slem trofeja.

Jelena Janković u četvrtfinalu US Opena!

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Sjedninjenih Država u tenisu. Ona je savladala šestu nositeljku, Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu sa 2:1 po setovima 6:7, 6:3, 6:2! Meč je trajao dva sata i 20 minuta. U četvrtfinalu će Jelena Janković igrati sa četvrtom nositeljkom, ruskinjom Elenom Dementijevom. Ona je u osmini finala bila bolja od Francuskinje Rezai, 7:5, 6:4. Do ovog plasmana najbolji rezultat srpske teniserke na Otvorenom prvenstvu SAD bio je plasman u treće kolo.

XS
SM
MD
LG