Linkovi

Košarkaši SAD osvojili bronzanu medalju


Košarkaši SAD osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su danas u Saitami pobedili Argentinu sa 96:81 po četvrtinama 21:27, 29:22, 19:13, 27:19. Finale se igra sutra, a sastaju se evropski prvak Grčka i Španija.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dvejn Vejd sa 32 poena, dok je Lebron Džejms postigao 20. Luis Skola postigao je 19, a Andres Nočoni 18 poena za Argentinu. SAD je tako drugi put uzastopno na velikim takmičenjima osvojila bronzanu medalju, kao i na Olimpijskim igrama 2004. u Atini. Amerikanci su na prošlom Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu bili šesti. Argentina je prekinula niz medalja sa velikih takmičenja. "Gaučosi" su pobedili na Olimpijadi pre dve godine, a na prošlom SP bili su drugi.

U duelu dva tima koji su bili veliki favoriti za prvo mesto pre turnira, SAD je bolje podnela polufinalni poraz i uspela da posle neizvesnog prvog poluvremena prelomi meč u drugom. Amerikanci su najviše preko Vejda uspeli da pola koša prednosti sa poluvremena pretvore u nešto opipljiviju prednost, koju su sigurno čuvali. Tek u poslednjoj četvrtini razigrao se i ostatak ekipe i uspeo je da napravi osetniju prednost. Oba tima moraće da igraju kvalifikacione mečeve za plasman na Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine.

Specijal posvećen Svetskom prvenstvu u Japanu

XS
SM
MD
LG