Linkovi

Amerikanci i Grci lako do polufinala i međusobnog duela


Reprezentacije Sjedinjenih Država i Grčke plasirale su se u srijedu u polufinale Svjetskog prvenstva u košarci, koje se igra u Japanu. Amerikanci su u posljednjem četvrtfinalnom susretu savladali selekciju Njemačke sa 85:65 (23:21, 17:18, 27:13, 18:13).

Najefikasniji u timu SAD bio je Karmelo Entoni sa 19 poena, dok je Lebron Džejms upisao 13.

Njemačku su predvodili dobro čuvani Dirk Novicki i Ademola Okluadža sa po 15
poena.

Grci su prethodno iz daljeg nadmetanja eliminisali Francusku - 73:56 (12:8, 22:16, 19:19, 20:13).

Najefikasniji timu koji sa klupe predvodi legenda grčke košarke Panajotis Janakis, bili su Lazaros Papadopulos i Antonios Focis sa po 14 poena. Mikael Želabal postigao je 12 poena za Francusku.

Evropski šampion zadržao je Francuze na rekordno niskih 56 poena, od čega samo 24 u prvom poluvremenu.

"Ova utakmica je pokazala da mozzemo da igramo kako treba da bismo pobijedili. Odbrana je najvažnija. Moj tim može da ostavi svoj ego van terena", rekao je posle utakmice grčki selektor Janakis.

Grccka je protiv Francuske vodila tokom cijelog susreta. utakmici vodila je sve vreme.

"Mislim da smo više željeli polufinale, a mislim i da smo ga zaslužili", rekao je nakon susreta plejmejker Grka, Teodoros Papalukas

Grčka je pobijedila Francusku i u polufinalu prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Beogradu, zahvaljujući trojci Dimitrisa Dijamantidisa u poslednjoj sekundi meča.

Može se reći da su Francuzi ipak postigli uspjeh jer su igrali bez najboljeg igrača Tonija Parkera, koji je pred poletka šampionata slomio prst.

Četiri neporažene selekcije će odmjeriti snage u polufinalnim susretima koji se igraju u petak. Grčka igra protiv SAD, dok će u drugom polufinalu igrati Španija i Argentina.

XS
SM
MD
LG