Linkovi

Šakota: Španija je favorit, ali ni mi nismo bez šansi


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore, Dragan Šakota, izjavio je da je Španija favorit u sutrašnjem duelu sa "plavima" u osmini finala Svetskog prvenstva u Japanu.

"Španci su u demonskoj formi i jedini tim od kojeg smo dva puta izgubili. Od početka priprema niko nije uspeo da ih pobedi. S druge strane, mi smo protiv Argentine pokazali lice koje nam daje pravo da mislimo da možemo ravnopravno da igramo i sa najjačim ekipama", rekao je Šakota za zvanični internet sajt Košarkaškog saveza SCG.

Šakota je izrazio uverenje da bi prednost njegovog tima mogle da budu tradicionalno loše igre Španaca u eliminacionoj fazi velikih takmičenja.

"Španci su uvek igrali sjajno u grupi, a na kraju nijednom nisu ušli u završnicu. Možda je to naša prednost. Probaćemo da je iskoristimo u meču s najboljim timom na Svetskom prvenstvu. Biće to veliko iskustvo za nas. I velika šansa", zaključio je Šakota.

Plejmejker "plavih", Vule Avdalović ocenio je da bi Španci mogli i da potcene selekciju SCG.

"Oni su favoriti, ali verujemo da možemo da ih iznenadimo. Možda će se malo opustiti, pošto su nas dva puta pobedili u pripremnom periodu. Tu je naša šansa. U stvari, ima ih još", rekao je Avdalović i dodao:

"Tradicija kaže da su na velikim takmičenjima najčešće ispadali u nokaut utakmicama, ali važnije od toga je da mi odigramo kao što smo to radili u poslednjim mečevima. Ako uspemo u tome, sve je moguće".

Posetite stranicu posvećenu Svetskom prvenstvu u košarci

XS
SM
MD
LG