Linkovi

Grupa "D": Kina trojkom do osmine finala, kraj turnira za Portoriko


Košarkaška reprezentacija Kine ostvarila je podvig i posle tri stratna poraza uspela da se plasirala u drugu fazu Svetskog prvenstva u Japanu. Kinezi su trojkom Vang Šipenga, sekund pre kraja, pobedili Sloveniju - 78:77 i osigurali četvrto mesto u grupi. Jao Ming je ubacio 36 poena, uz 10 skokova, dok se kod Slovenaca istakao Sani Bećirović sa 20 koševa.

Slovenci su bili vrlo blizu eliminacije, s obzirom da je Portoriko bio blizu trijumfa nad Italijom, ali su "azuri" na kraju ipak trijumfovali - 73:72 i pomogli svojim istočnim susedima. Karlos Arojo imao je priliku da donese trijumf Portoriku, ali je promašio šut za tri poena u poslednjim sekundama. Najefikasniji kod Italijana bili su Roka i Markonato sa po 10 poena. Sa druge strane, Ajuso je ubacio 25 poena, dok su Santjago i Apodaka imali po 12.

U meču bez značaja, selekcija SAD zabeležila je još jednu ubedljivu pobedu. NBA zvezde selektora Majka Kšiševskog pobedile su Senegal - 103:58, uz dobre partije Krisa Boša (20 poena), Lebrona Džejmsa (17) i Karmela Entonija (12). Sa druge strane, najefikasniji je bio Ndoje sa 25 poena.

XS
SM
MD
LG