Linkovi

Dobra igra plavih i prva pobeda na Svetskom prvenstvu


Košarkaši Srbije i Crne Gore ostvarili su prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su danas u Grupi A savladali Liban sa 104:57 po četvrtinama 30:18, 25:15, 24:10, 25:14.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Darko Miličić sa 20 poena, a sledio ga je Ognjen Aškrabić sa 14. Fadi El Hatib postigao je 12, a Brajan Bešara-Fegali 11 poena za Liban. SCG je u prva dva kola izgubila od Nigerije i Fracuske. Sutra je dan pauze, a "plavi" se u sredu i četvrtak, sastaju sa Venecuelom i Argentinom.

SCG je lako došla do pobede u današnjem meču. Košarkaši dvostrukog svetskog prvaka igrali su znatno slobodnije i bolje nego u prve dve utakmice. Košarkaši SCG igrali su organizovanije i koristili su šanse i udvajanja rivala, a imali su i odličan šut iz igre - 64 odsto za dva i 60 odsto za tri poena, kao i 25 asistencija. Selektor Dragan Šakota uvodio je na teren sve igrače osim nedovoljno oporavljenog Branka Jorovića.

Liban je u prvom kolu pobedio Venecuelu, a onda izgubio od Argentine. SCG je juče izgubila od Francuske, a u prvom meču od Nigerije, koja je u drugom kolu izgubila od Venecuele. U takvom krugu, "plavima" će verovatno i pobeda nad Venecuelom u sredu biti dovoljna za treće mesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Specijal Svetskog prvenstva u Japanu

XS
SM
MD
LG