Linkovi

Grupa D: Podede SAD, Portorika i Italije


Košarkaška reprezentacija SAD ubedljivo je danas savladala Kinu sa 121:90 u utakmici drugog kola grupe D na Svetskom prvenstvu u Japanu. Sedmorica američkih košarkaša zabeležili su dvocfiren učinak u poenima, a najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 26.

Kinu je sa 21 poenom predvodio Jao Ming, koji je utakmicu završio šest minuta pre kraja zbog pet ličnih grešaka. Reprezentacija SAD je u prvom kolu savladaa Portoriko, a u utorak će se sastati sa Slovenijom. Kini je poraz od SAD drugi na turniru, pošto su u prvom kolu izgubili od Italije. Kinezi će u trećem kolu odmeriti snage sa Portorikom. Košarkassi SAD u Japanu pokušavaju da osvoje prvu titulu prvaka sveta posle 1994. godine.

Pobeda Italije u susretu sa Slovenijom

U duelu suseda sa Soče Slovenci su uglavnom vodili, a Italijani pobedili 80:76 (14:22, 22:21, 23:13, 21:20). Tim Aleša Pipana odlično je odigrao prvu četvrtinu, a na početku druge je imao 14 poena prednosti. Iako su "Azuri" uspeli da uhvate priključak, Slovenija je konstantno vodila do sredine treće četvrtine. Od tog trenutka ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u završnici više nerava imao je italijanski tim.
Marko Stefano Belineli bio je daleko najefikasniji u timu Čarlija Rekalkatija sa 24 poena ostali su se zadržali na jednocifrenom učinku. Radoslav Nesterović dao je 17 (uz osam skokova), a Jaka Lakovič 14 poena za slovenački tim.

Košarkaši Portorika pobedili Senegal 88:79

Košarkaši Portorika pobedili su Senegal sa 88:79, u Grupi D Svetskog prvenstva u Japanu. Portorikance su predvodili Karlos Arojo sa 29 i Elijas Ajuso sa 20 poena.

Ovo im je prva pobeda na šampionatu, posle jučerašnjeg poraza od SAD. Maktar N'Diaje i Babakar Sise postigli su po 14 poena za Senegal, kome je ovo drugi poraz na šampionatu, pošto je juče izgubio od Slovenije.

XS
SM
MD
LG