Linkovi

SCG pretrpela i drugi poraz na Svetskom prvenstvu


Košarkaši Srbije i Crne Gore pretrpeli su i drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su danas u Sendaiju poraženi od Francuske 61:65 po četvrtinama 21:19, 9:11, 18:14, 13:21.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Boris Dijav sa 18 poena, dok je Frederik Vajs postigao 11. Igor Rakočević postigao je 22 poena za SCG, a Darko Miličić je meč završio sa 12. Ovo je drugi poraz SCG, pošto je uče izgubila od Nigerije. "Plavi" sutra igraju protiv Libana, a u sredu protiv Venecuele. Francuzima je ovo prva pobeda, pošto su juče izgubili od Argentine.

Današnji rivali odigrali su jako loš meč, u kome je pobedu Francuzima doneo Dijav sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja u finišu meča. "Trikolori" su vodili skoro sve vreme meča i brzo bi prestigli svako vođstvo SCG. Oba tima igrala su daleko ispod reprezentativnog nivoa, a meč je rešen u samom finišu, u penal završnici.

Plejmejker Bojan Popović je prilikom vođstva Francuza 59:58 u poslednjem minutu promašio oba slobodna, da bi Dijav sa druge strane pogodio oba i doneo svom tim prednost od tri poena. Rakočević je sedam sekundi pre kraja promašio prvo bacanje, da bi Dijav u finišu pogodio oba penala i svom timu doneo nedostižnu prednost od četiri poena. SCG ne samo da je promašivala bacanja u finišu, već je tokom čitavog meča igrala jako slabo.

Reprezentativci aktuelnog svetskog prvaka nisu išli na skok, "nerezonski" su šutirali, nisu pravili dobre blokove, nisu gradili reket i praktično nisu odigrali nijedan organizovan napad. SCG je na kraju imala ukupno šest asistencija na utakmici i 18 izgubljenih lopti, jednu više nego u jučerašnjem porazu od
Nigerije.

Francuska: Dijav 20, Vajs 11, Petro 8, Pijetrus M. 6, Pijetrus F. 6, Gomi 4, ZZelabal 3, Bokolo 3, ZZeno 2, Foarest 2, Turijaf, Dijara.

SCG: Rakočević 22, Miličić 14, Aškrabić 7, Popović 6, Tripković 5, Avdalović 3, Raičević 2, Nikolić 2, Marinović, Perović, Jorović, Ilić.

Posetite specijal posvećen Svetskom prvenstvu u košarci

XS
SM
MD
LG