Linkovi

Amerikanci lako sa Portorikom, pobede Italije i Slovenije


Košarkaši SAD uspešno su startovali na 15. Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su u okviru prvog kola grupe “D” pobedili selekciju Portorika – 111:100.

Portoriko je dobro počeo i vodio do sredine druge četvrtine, kada je konačno “proradio” šut Amerikanaca, koji su u prvih 15 minuta meča odličnom odbranom držali rezultat, iako je Portoriko šutirao 55 odsto iz igre u tom periodu. Kada su Amerikanci počeli da pogađaju, situacija se promenila. N apoluvremenu bilo je 57:51, u drugih 20 minuta pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Trenera Kšiševskog ipak bi trebalo da zebrine 100 primljenih poena. Najbolji strelac selekcije SAD bio je Karmelo Entoni sa 21 poenom, Lebron Džejms je ubacio 15, koliko i Kirk Hajnrik, dok su Karlos Arojo sa 23 i Elijas Ajuso sa 14 bili najefikasniji kod Portorikanaca.

U ostalim čeveima grupe “D” Italija je predvođena veteranom Đanlukom Bazileom savladala Kinu - 84:69, dok je Slovenija u debiju na svetskim prvenstvima, lako izašla na kraj sa Senegalom – 96:79. Bazile je ubacio 27 poena za “azure”, Jao Ming 30 za Kinu, Boštjan Nahbar 17 za Sloveniju, a Džuls Ou 18 za Senegal

XS
SM
MD
LG