Linkovi

Australija pobedila Brazil, Turci u završnici bolji od Litvanije


Uz poraz SCG u duelu sa Nigerijom, možda najveće iznenađenje prvog dana priredila je selekcija Australije, koja je na startu takmičenja u grupi “C” pobedila Brazil – 83:77. Mark Vortington predvodio je “kengure” sa 23 poena, a Si Džej Barton ubacio je 18, koliko i plejmejeker Finiks Sansa, Leandro Barbosa za “karaoke”. Tijago Spliter završio je sa 16 pogodaka.

Veoma neuizvesno bilo je u duelu Turske i Litvanije, a pobedu izabranicima Bogdana Tanjevića – 76:74, doneo je Ender Arslan sa linije slobodnih bacanja. Litvanci su imali dve prilike za pobedu i produžetak, ali su u poslednjim trenucima bili neprecizni. Najefikasniji u timu Turske bio je Ibrahim Kutlaj sa 16 poena, dok je Arvidas Macijauskas ubacio 24 za Litvaniju.

Evropski šampion Grčka gubila je 18:7 posle prve četvrtine i 28:12 u drugoj, ali je na kraju ipak vrlo lako savladala Katar – 84:64. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dimos Dikudis sa 26 poena, a sledili su ga Vasilis Spanulis sa 17 i Antonis Focis sa 16 poena. Turki Ali postigao je 17 poena za Katar.

XS
SM
MD
LG