Linkovi

Reprezentacija SAD deklasirala Portoriko u Las Vegasu


Ako je suditi po prvoj pripremnoj utakmici, košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država s pravom se i dalje smatra prvim favoritom na predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu.

Predvođeni Karmelom Entonijem, koji je postigao 18 poena, Amerikanci su u Las Vegasu deklasirali Portoriko – 114:69 i donekle se revanširali protivniku za možda najsramotniji poraz u istoriji – na startu Olimpijskih igara u Atini, pre dve godine (92:73). Trener Majk Kšiševski, njegov stručni štab i 14 igrača, jutros su otputovali za Kinu, gde će u ponedeljak igrati protiv Jao Minga i njegovih sunarodnika, dok ih dan kasnije čeka duel sa Brazilom. Poslednje dve provere pred Japan, Amerikanci će imati u Seulu: 13. avgusta protiv Litvanije i 15. protiv selekcije Južne Koreje. Amerikanci prvi meč na Svetskom prvenstvu igraju 19. avgusta u Saporou, upravo protiv Portorika.

Što se tiče sinoćnje utakmice, u rasprodatoj dvorani pred više od 18 hiljada gledalaca u Las Vegasu, pitanje pobednika rešeno je već u drugoj četvrtini. Portorikanci su se držali tokom prvih deset minuta, na početku drugog perioda poveli su sa 33:29, ali je usledila serija 31:2, tokom koje su domaći poene uglavnom postizali zakucavanjem. Američka odbrana bila je izvanredna, dozvolivši Portorikancima svega 22 poena u srednjih dvadeset minuta, četiri manje nego u samom uvodnom "kvoteru". Izuzev Brusa Bouena, svi izabranici trenera Kšiševskog su se "upisali", a pored Entonija, istakli su se Entuan Džejmison sa 16, Dvejn Vejd sa 14, Lebon Džejms i Džo Džonson sa po 10 poena. Najefikasniji u timu Portorika bio je Karlos Arojo sa 16 pogodaka. Amerikanci su šutuirali skoro 51 odsto iz igre, naspram blzu 36 Portorika, koji je imao i 16 skokova manje, 10 u napadu.

XS
SM
MD
LG