Linkovi

Novak Đoković prvi put u karijeri u finalu ATP turnira


Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u finale "Priority Telecom Open"- a u holandskom gradu Amersfortu, koji se igra za nagradni fond od 323 hiljade i 250 evra.

Do najvećeg uspeha u karijeri, koji će mu ujedno doneti i plasman među najboljih 30 igrača sveta, 19-godišnji Beograđanin stigao je posle samo 38 minuta igre. Njegov rival i prvi nosilac na turniru Giljermo Korija, zbog povrede ramena, predao je meč na početku drugog seta, u trenutku, kada je Đoković vodio sa 6:2 i 1:0 i osvojio 33 poena, 19 više od Argentinca. Za prvu ATP titulu u karijeri, koja sa sobom nosi novčanu nagradu od 44.100 evra i 175 poena za svetsku rang-listu, treći nosilac na turniru sastaće se sa četvrtim u žrebu – Čileancem Nikolasom Masuom, koji je sa 6:1 i 6:3 savladao Španca Rubena Ramiresa Idalga.

Dvadeset-sedmogodišnji Masu trenutno je 37. teniser sveta, samo jedno mesto na rang-listi iza Đokovića, a ovo će mu biti četvrto finale ove sezone. Jedinu titulu ove godine osvojio je u februaru u Brazilu, a od ukupno šest trofeja u karijeri, jedan je osvojio baš u Amersfortu, pre tri godine. Đoković i Masu nikada nisu igrali jedan protiv drugog.

XS
SM
MD
LG