Linkovi

Federer lako protiv Ančića, dubl trajao 6 sati i 9 minuta!


Na Vimbldonu je danas igrano četvrtfinale u konkurenciji tenisera, a prvi se u polufinale plasirao najbolji teniser sveta, Švajcarac Rože Federer. Trostrukom braniocu titule bilo je potrebno sat i 45 minuta da pobedi 7. nosioca, Hrvata Marija Ančića u tri seta – 6:4, 6:4 i 6:4.

Federer će u polufinalu igrati protiv Šveđanina Jonasa Bjorkmana, specijaliste za dubl, koji je eliminisao Čeha Radeka Stepaneka, 14. nosioca – 3:2, po setovima 6:7 (3-7), 6:4, 7:6 (7-5), 6:7 (7-9) i 6:4. U drugom polufinalu sastaće se Kipranin, Markos Bagdatis, koji je pobedio Australijanca Lejtona Hjuita – 3:1, po setovima 6:1, 5:7, 7:6 (7-5) i 6:2, i pobednik meča između Finca Jarka Nieminena i Španca Rafaela Nadala, koji je pomeren za sutra.

U međuvremenu, dubl meč između trećih nosilaca, Marka Noulsa sa Bahama i Danijela Nestora iz Kanade, protiv Šveđanina Simona Aspelina i Australijanaca Toda Perija, koji su postavljeni za osme u žrebu, oborio je mnoge rekorde na Vimbldonu. Nouls i Nestor pobedili su i plasirali se u polufinale, posle šest sati i devet minuta, i čak 44 gema u odlučujućem petom setu, koji je sam trajao 193 minuta. Treba reći da je najveći deo meča - 4 sata i 36 minuta - odigran juče. Jedini rekord koji ostaje da važi je za najduži dubl meč u teniskoj istoriji, koji i dalje drže Argentinci Arnold i Nalbandijan i Rusi Kafeljnikov i Safin, u polufinalu Dejvis Kupa 2002. Taj duel trajao je šest sati i 20 minuta.

XS
SM
MD
LG