Linkovi

Polufinale Vimbldona: Šarapova - Morezmo, Klajsters - Enan-Arden


Dušan Vemić nije uspeo da se plasira u četvrtfinale u konkurenciji dublova na ovogodišnjem Vimbldonu. Njega i Gruzijca Labadzea, pobedili su 4. nosioci, Kevin Ulijet iz Zimbabvea i Pol Henli iz Australije, posle velike borbe, u pet setova – 6:3, 6:7 (5-7), 6:3, 6:7 (4-7), 9:7. A u polufinalu ženskog singla sastaće se: Ameli Morezmo – Marija Šarapova i Žisten Enan-Arden – Kim Klajsters.

Najlakši posao imala je šampionka iz 2004, Šarapova, koja je sa 6:4 i 6:1 pobedila 7. nosioca Elenu Dementijevu. Žastin Enan-Arden, kojoj od titula na Gren Slem turnirima nedostaje samo Vimbldon bila je bolja od Francuskinje Severin Bremon – 6:4 i 6:4, dok se njena zemljakinja Kim Klajsters mučila protiv Kineskinje Na Li – 6:4 i 7:5. jedini meč koji se igrao u tri seta bio je duel prve teniserke sveta Ameli Morezmo i 9. nositeljke Anastazije Miškine, a trijumfovala je Francuskinja – 6:1, 3:6 i 6:3.

Muško četvrtfinale igra se sutra, a sastaju se: Rože Federer – Mario Ančić, Radek Stepanek – Jonas Bjorkman, Lejton Hjuit - Markos Bagdatis i Jarko Nieminen – Rafael Nadal.

XS
SM
MD
LG