Linkovi

Brazil u osmini finala, Hrvati zaustavljeni pred golom Kavagučija


U utakmici drugog kola grupe F hrvatska fudbalks areprezentacija remizirala je s Japanom 0:0. Izabranici Zlatka Kranjčara imali nekoliko vrlo izglednih prilika, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu solidnog japanskog golmana Kavagučija.

Najozbiljniju priliku Hrvati su propustili u 22. minutu. Dado Pršo, je srušen u šesnaestrcu Japana, dosuđen je penal, a udarac najboljeg igrača Hrvstake u kvalifikacijama, Darija Srne, Jošikacu Kavaguči je odbranio. U 28. minutu Niko Kranjčar je sa oko 25 metara snažnim udarcem pogodio prečku.

Selektor “vatrenih” Zlatko Kranjčar bio je, na kraju, zadovoljan igrom svojih uzabranika, ali ne i rezultatom.

“Imali smo više prilika, ali ih nismo uspjeli realizovati. Čestitam našim igračima koji su po teškom vremenu izdržali do kraja utakmice u visokom ritmu. Ako zadrže tu formu možemo s optimizmom očekivati utakmicu s Australijom”, rekao je Kranjčar.

Hrvatskoj je za prolazak u drugi krug potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Australije. Te dvije ekipe odlučiće o drugoplasiranom, mada i Japan ima teroretske šanse za plasman u drugi krug.

Tim koji je na Mondijal doveo Holanđanin Gus Hidink poražen je od aktuelnih svjetskih šampiona u drugoj utakmici sa 2:0 (0:0).

U prvom poluvremenu vidjeli smo duel izjednačenih ekipa, ali su Brazilci pojačali u drugom dijelu - poesbno nakon što je na teren izašao mladi, talentovani Robinjio.

Brazil je do devete uzastopne pobjede na šampionatima svijeta došao golovima Adrijana u 49. i Freda u 89. minutu.

XS
SM
MD
LG