Linkovi

Meksiko zaustavljen pred bunkerom Angole


Angola je neriješen rezultat sa sa Meksikom prolsavila kao trijumf, jer je utakmicom koju je završila sa 10 igrača na terenu došla do prvog boda, a da istovremeno još nije izgubila sve šanse da se plasira u osminu finala šampionata.

Pored bunkera pred golom Žoaoa Rikarda koji smo vidjeli od prvog do posljednjeg minuta - bivšoj portugalskoj koloniji je za prvi bod bilo neophodno mnogo sreće - a "crne antilope" se ne mogu se požaliti da im nije bila naklonjena.

Meksikanci su ponekad neobjašnjivo promašivali, čak i nebranjenu mrežu. Loptu je u
57. minutu Žamba izbacio sa gol crte, a pored šuta u okvir gola u 13. minutu iz slobodnog udarca, najbolji strijelac Meksika na ovom prvenstvu Danijel Bravo - pogodio je u drugom poluvremenu i stativu.

Hanover - Stadion “AVD arena”. Gledalaca: 43.000. Sudija: Šamsul Maidin (Singapur). Žuti kartoni: Pineda (Meksiko), Žoao Rikardo, Delgado, Makanga, Ze Kalanga (Angola). Crveni karton: Makanga u 79. minutu (Angola).
Meksiko: Sančez, Salsido, Markez, Osorio, Pineda (Morales), Torado, Zinja (Areljano), Pardo, Mendez, Franko (Fonseka), Bravo.
Angola: Žoao Rikardo, Žamba, Kali, Delgado, Loko, Figueiredo (Rui Markes), Makanga, Mateus (Mantoras), Mendonka, Ze Kalanga (Miloj), Akva.

XS
SM
MD
LG