Linkovi

Debakl SCG protiv Argentine, šest golova u mreži Dragoslava Jevrića


Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore izgubila je i teoretske šanse da se plasira u osminu finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Posle debakla izabranika Ilije Petkovića u duelu sa Argentinom i šest golova u mreži Dragoslava Jevrića, Holandija je pobedila Obalu Slonovače – 2:1 i 21. juna u Frankfurtu "gaučosi" i "lale" odlučiće o pobedniku grupe "C". S druge strane, "plavi" i Obala Slonovače, istog dana samo u Minhenu, završavaju nastup na Mondijalu.

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena Dijego Armando Maradona bio je na tribinama stadiona u Gelzenkirhenu da uživo isprati fatastičnu partiju svojih sunarodnika i najteži poraz "plavih" na Svetskim prvenstvima. Argentinci su poveli već u 6. minutu posle sjajne akcije i asistencije Saviole za Maksija Rodrigesa. U 31. minutu, Kambijaso, koji je nešto ranije zamenio Gonsalesa, povisio je na 2:0, pošto mu je petom dodao Krespo, dok je Maksi Rodriges, deset minuta kasnije, postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Kada je Mateja Kežman, možda i prstrogo dobio crveni karton, zbog starta u 65. minutu, bilo je jasno da "plavima" preti katastrofa, što se i obistinilo. Golovima Krespa u 78, Teveza u 84. i Mesija u 88. minutu, Argentinci su dotukli rivala i naneli mu verovatno najsramotniji poraz u međunarodnim takmičenjima.

XS
SM
MD
LG