Linkovi

Majami deklasirao Dalas za 2-2 u finalnoj seriji NBA plej-ofa


Neverovatno je kako situacija u NBA plej-ofu može da se promeni, a finalna serija između Dalasa i Majamija – pravi je primer. Posle dva poraza u Dalasu i jedva izvojevane pobede u prvom meču na svom terenu, izabranici Peta Rajlija deklasirali su Mevse u četvrtoj utakmici NBA finala – 98:74 i izjednačili na 2-2 u seriji.

Domaći su već u prvoj četvrtini preuzeli kontrolu, uprkos činjenici da je Šakil O'Nil najveći deo perioda proveo na klupi sa dve lične greške. Dvejn Vejd je 14 od svojih 36 poena (6 skokova, 3 asistencije) ubacio u prvih 12 minuta za prednost Majamija – 30:25, koja je do poluvremena bila dvocifrena. U nastavku, Šek je uspeo da uđe u ritam i sa 17 poena i 13 skokova bude na nivou proseka u ovogodišnjem plej-ofu, a podršku udarnom tandemu Hita davali su Entoan Voker sa 14 koševa i rezervista Džejms Pouzi, koji je uz 15 poena imao i 10 skokova.

S druge strane, dvojica najboljih košarakaša Dalasa – Dirk Novicki i Džoš Hauard bili su očajni. Novicki je do 16 poena (9 skokova) stigao samo zahvaljujući činjenici da je imao 11 pogodaka (iz 13 pokušaja) sa linije penala, dok je Hauard ostao na 3 poena, uz šut iz igre 1-8. Novicki je pogodio samo 2 od 14 pokušaja iz igre. Najefikasniji kod Mevsa bio je Džejson Teri sa 17 poena, dok je veteran Džeri Stekhaus ubacio 16 i privukao pažnju grubim faulom nad O'Nilom. Dalas je na početku poslednje četvrtine prišao na minus 11 (78:67), ali su domaći sa sedam vezanih poena otklonili sve dileme i do kraja samo povećali razliku.

Da nevolja bude veća za Dalas, Novicki je u tom periodu izvrnuo skočni zglob, ali se ne očekuje da će ga to omesti da bude u timu u nedelju, kada se na Floridi igra peti meč serije za titulu.

XS
SM
MD
LG