Linkovi

Veliki prekoret za trijumf Australije nad Japanom


Fudbaleri Australije pobedili su ekipu Japana sa 3:1, u prvoj utakmici Grupe F na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Japanci su poveli golom Šunsukea Nakamure u 26. minutu meča i taj rezultat bio je na semaforu sve do 84. minuta. Ali, Tim Kahil je postigao dva gola u finišu i tako preokrenuo rezultat. Treći gol za Australiju, tim koji vodi Holandjanin Gus Hidink, postigao je Džon Aloizi.

Kahil je ušao u meč kao zamena u poluvremenu. On je izjednačio u 84. minutu, pošto se najbolje snašao u šenaestercu protivnika posle jednog dobro izvedenog auta, kada je lopta ubačena u kazneni prostor, na oko 11 metara od gola.

Posle toga, u 89. minutu, uputio je Kahil odličan šut uz daljine, a lopta se od stative odbila u gol, za potpuni preokret.

Još jedan igrač koji je meč počeo na klupi, igrač španskog Alavesa, Džon Aloizi, otklonio je svaku mogućnost izjenačenja, posle odličnog prodora i preciznog šuta za 3:1, tokom sudijske nadoknade vremna.

Australiji je ovo prvo SP, posle 32 godine. Prvi i jedini put do sada igrali su 1974. godine i tada su zabeležili jedan remi i dva poraza. Ovo je njihova prva pobeda na mundijalima i prvi golovi.

U drugoj utakmici prvog kola Grpe F, u utorak igraju Brazil i Hrvatska.

XS
SM
MD
LG