Linkovi

Južna Koreja na čelu "G" grupe


Nakon prvog kola – reprezentacija Južne Koreje nalazi se na čelu Grupe G – ispred Švajcarske i Francuske koje su podijelile po bod u drugoj utakmici Mondijala koja je završena bez golova. Južna Koreja pobedila je Togo sa 2:1.

Togo je poveo golom Mohameda Kadera u 31. minutu, a Korejci su izjednačili iz slobodnog udarca u 53. minutu, dosudjenim zbog prekršaja nad Parkom. Igrač Togoa Abao morao je da napusti teren zbog drugog žutog kartona, a Čun So Li je izjadnačio.

Konačan rezultat postavio je An Jung Hvan u 72. minutu, fenomenalnim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Togo prvi put učestvuje na Svetskom prvenstvu, dok je selekcija Južne Koreje na prošlom SP uspela da se plasira u polufinale.

U drugom susretu Francuska i Švajcarska igrale su nerešeno, 0:0.

Francuzi su tako produžili niz utakmica na mundijalima, u kojima nisu postigli gol. "Tikolori" nisu zatresli mrežu protivnika još od finala SP 1998. godine, kada su pobedili Brazil sa 3:0 i osvojili svetski trofej.

Na prošlom SP, na kome su branili titulu, Francuzi su ispali posle takmičenja u grupi, pošto nisu uspeli da postignu ni jedan gol u tri utakmice.

U današnjem duelu sa Švajcarskom, Francuzi su bili bolji na sredini terena, kontrolisali su loptu, ali su Švajcarci imali izglednije prilike.

Aleksander Frei je u 24. minutu, kada je promašio prazan gol, propstio priliku da Švajcarce dovede u vodjstvo, a francuski golman Fabijan Bartez spasio je svoju mrežu, kada je Danijel Žižaks glavom iz blizine pripretio.

Francuska i Švajcarska igrale su u istoj kvalifikacionoj grupi za SP, i u oba susreta bilo je nerešeno.

XS
SM
MD
LG