Linkovi

Pobede Nemačke i Ekvadora na startu Mondijala


Utakmicom između domaćina Nemačke i selekcije Kostarike danas je u Minhenu i zvanično počelo 18. Svetsko prvenstvo u fudbalu.

"Panceri" su trijumfovali - 4:2, golovima Miroslava Klosea, koji je bio dvostruki strelac, Filipa Lama i Torstena Fringsa. Oba gola za Kostariku postigao je veteran Paolo Vončop.

Vončop (29) ipak veruje da njegova reprezentacija još može da se plasira u drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu, iako je u prvom meču izgubila od Nemačke sa 2:4.

"Mi smo pokazali u poslednje četiri godine da imamo kvalitet da budemo medju 16 najboljih ekipa na šampionatu i to ćemo dokazati protiv Ekvadora", rekao je strelac oba gola u prvom meču.

On je bio najbolji strelac Kostarike u kvalifikacijama.

U drugom susretu grupe "A", Ekvador je napravio prvo iznenađenje šamionata pobedivši Pojsku - 2:0, golovima Karlosa Tenorija u 24. i Agustina Delgada u 80. minutu.

Sutra se igraju dve utakmice u grupi "B": Englaska - Paragvaj i Trinidad i Tobago - Švedska, i prvi meč u okviru grupe "C": Argentina - Obala Slonovače. Selekcija SCG prvu utakmicu na prvenstvu igra u nedelju u 15 sati protiv Holandije.

XS
SM
MD
LG