Linkovi

Nenad Zimonjić u finalu mešovitih parova na "Rolan Garosu"


Nenad Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik plasirali su se u finale mešovitih parova na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Osmi nosioci lako su pobedili rusko-izraelsku kombinaciju Vera Duševina/Endi Rem sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2, a za trofej će se boriti sa pobednikom duela između šestih nosilaca Martine Navratilove i Bob Brajana i Elene Lihovceve i Danijela Nestora. Finalni meč igra se sutra, na centralnom terenu "Filip Šatrije", odmah posle dva polufinala muškog singla u kojima se sastaju Federer – Nalbandijan i Nadal – Ljubičić. Zimonjiću će to biti prilika da osvoji drugi Grend Slem turnir u miksu, pošto je 2004. sa Ruskinjom Elenom Bovinom bio najbolji na Austrelijen Openu u Melburnu.

Enan-Arden brani titulu protiv Kuznjecove

U finalu ženskog singla branilac titule i 5. nosilac Belgijanka Žastin Enan-Arden sastaće se sa Ruskinjom Svetslanom Kuznjecovom. Ruskinja je u prvom meču na terenu "Filip Šatrije" uspela da zaustavi 17-godišnju Čehinju, Nikol Vaidisovu i trijumfuje sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6 i 6:2. Odmah potom u duelu dve Belgijanke, Žastin Enan-Arden je, kao i u finalu 2003, bila bolja od Kim Klajsters. Ovog puta vrlo lako – 6:3 i 6:2 za manje od sat vremena igre. Žensko finale na programu je u subotu.

XS
SM
MD
LG