Linkovi

Povredili se Holanđani Koku, Snajder i van Bronkorst


Trojica holandskih fudbalera, Filip Koku, Vesli Snajder i Djovani van Bronkorst povredili su se u današnjem prijateljskom meču sa Australijom.

Holandjani su tu utakmici igrali, kao i Australijanci, pripremajući se za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, koje počinje 9. juna. Holandjani su u Grupi C sa Srbijom i Crnom Gorom, Argentinom i Obalom Slonovače.

Meč je završen nerešenim rezultatom, 1:1. Holandija je bila bolji tim, ali je propustila više prilika za gol. Uz te propuštene šanse, razlog za brigu selektora Marka van Bastena mogle bi da budu i povrede.

Prvi je hramljući napustio teren Filip Koku, deset minuta pre kraja prvog poluvremena. Njemu su se u drugom poluvremenu pridružili Vesli Snajder i Djovani van Bronkhorst.

Holandija je utakmicu počela u najjačem sastavu. Šut Andrea Ojera u devetom minutu odbranio je australijski golman Mark Švarcer, ali je Rud van Nisteroj odbijenu loptu sproveo u mrežu.

Holanddjani su dobro igrali. Odličnu formu potvrdili su Arjen Roben i Robin van Persi.

Medjutim, Australija je do izjednačenja došla devet minuta po početku drugog poluvremena, kada je strelac bio Tim Kahil. Australijanci su imali penal, ali je Mark Viduka pogodio prečku, a na odbijenu loptu reagovao je Kahil.

Holandjani prvi meč na SP igraju 11. juna sa SCG, u Lajpcigu. Prvu utakmicu Austalija na SP igra sa Japanom, 12. juna u Kajzerslauternu.

XS
SM
MD
LG