Linkovi

Finiks i Dalas izjednačeni, Radža Bel ulio energiju Sansima


Košarkaši Finiksa ubedljivo su pobedili Dalas – 106:86 i izjednačili na 2-2 u finalu Zapadne konferencije. Serija se sutra uveče nastavlja u Dalasu, dok je šesti meč ponovo u Finiksu, u subotu.

Radža Bel priredio je neprijatno iznenađenje košarkašima Dalasa vrativši se u startnu petorku Finiksa, posle dve utakmice pauze zbog povrede primicača. Reprezentativac Devičanskih Ostrva ubacio je 9 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije za 31 minut igre, ali je doneo preko potrebnu energiju svojim saigračima, koji su velikim trijumfom pokazali da je ova serija daleko od završetka. Udarni tandem Sansa Stiv Neš – Šon Merion pružio je solidnu partiju, MVP lige postigao 21 poen uz 7 asistencija, a Merion uz 15 koševa, imao 8 skokova, po 3 ukradene lopte i blokade, ali su ključnu ulogu imali Boris Dijao i Leandro Barbosa. Brazilac je posle vrlo lošeg nastupa u drugom, i nešto boljeg u trećem meču, odigrao gotovo bez greške. Završio je kao prvi strelac utakmice sa 24 poena, uz šut iz igre 10-13 (4-6 trojke). Francuski reprezentativac imao je nekoliko sjajnih poteza i uz 20 poena, zabeležio 9 skokova, 4 asistencije i 2 blokade.

S druge strane, Mevsi su se mučili, pogotovo zvezda tima Dirk Novicki, koji je ostao na svega 11 poena, uz katastrofalnih 3-13 iz igre. Sa izuzetkom rezerviste Edrijena Grifina (13 poena, 6-8 dvojke, 7 skokova) i donekle Džoša Hauarda, koji je sa 16 poena i 9 skokova bio najbolji u poraženom timu, kompletan tim Dalasa imao je vrlo loše šutersko veče.

XS
SM
MD
LG