Linkovi

Vejd i O’Nil za drugi trijumf Majamija u finalnoj seriji Istoka


Kada dva najbolja igrača pruže odličnu pariju u napadu, a odbrana obavi svoj dio posla - ekipu Majamija je teško poraziti u njenoj dvorani. To su iskusili, u trećoj utakmici finalne serije Istoka, i Pistonsi iz Detroita.

Iako je konačnih 98:83 dobar odraz dešavanja na terenu, moglo je vrlo lako biti i obrnuto. Mjami je u posljednju četvrtinu ušao sa 12 poena razlike, a Detroit je na 7:44 do kraja uspio da smanji prednost na 74:73.

Tada se desio - kako je to tren er Pistonsa Flip Saunders rekao nakon susreta - “potez odluke”. Antonio Mekdajs je pokušao da zakuca, izblokirao ga je Dvejn Vejd i potom postigao 3 poena u narednom napadu. Pistonsi se više nisu nijednom rezultatski približili.

Vejd je ubacio ukupno 35 poena, Šekil O'Nil 27 poena uz 12 skokova. Njih dvojica promašili su samo 8 od 32 pokušaja.

U poraženom timu najbolji je bio Čonsi Bilaps sa 31 poenom. Razočarao je Tišaun Prins sa skromnih 3 poena – 17 manje od svog ovogodišnjeg prosjeka u plej offu.

Nakon ovog trijumfa, izgledi Majamija za plasman u veliko finale su porasli. Od 32 posljednje serije koje su počele rezultatom 1:1 – 24. puta je slavio pobjednik u trećem meču. Naredni meč igra se u pondejeljak u Majamiju.

XS
SM
MD
LG