Linkovi

Mevsi zaustavili Neša, izjednačili na 1-1 u finalu Zapada


Kao i Detroit veče ranije protiv Majamija, košarkaši Dalasa uspeli su da izjednače na 1-1 u svojoj plej-of seriji. Mevsi su u drugom meču finala Zapadne konferencije NBA lige pobedili Finiks – 105:98, pre svega zahvaljujući tome što su u poslednjoj četvrtini uspeli da zaustave dvostrukog MVP-ja ligaškog dela prvenstva – Stiva Neša.

Kanadski internacionalac je u prvoj utakmici sa deset poena u seriji u samoj završnici predvodio preokret Sansa, ali mu odbrana Dalasa ovog puta nije dozvolila nijedan šut na koš od poluvremena do tri sekunde pre završetka. Neš je ubacio ukupno 16 poena, uz 11 asistencija, a podbacio je i Brazilac Leandro Barbosa (8 poena, šut iz igre 3-15), koji je u startnoj petorci zamenio povrđenog Radžu Bela. Ostali starteri gostiju iz Arizone imali su dvocifren učinak (Šon Merion po 19 poena i skokova, Tim Tomas 20, Boris Dijao 25 poena, 10 skokova i 6 asistencija), ali su domaći kontrolisali tempo i igrali dobru odbranu. Na kraju su zadržali Finiks na 23 poena manje nego u prvoj utakmici.

Kao i obično, najbolji pojedinac u timu Dalasa bio je Dirk Novicki sa 30 poena, 14 skokova i 6 asistencija, ali je veliko iznenađenje bila igra Džoša Hauarda, za koga se mislilo da zbog povrede skočnog zgloba u prvom susretu možda neće ni igrati. Umesto toga, Hauard je dominirao na oba kraja terena, postigao 29 poena, imao 7 skokova i 2 blokade. Džejson Teri je završio sa 18, Džeri Stekhaus sa 11 poena, a vrlo koristan je bio i rezervni centar, Senegalac Desagana Diop, koji je za 31 minut igre ubacio 4 poena (2-3), imao 11 skokova i 2 blokade, a predstavljao je konstantnu prepreku za košarkaše Finiksa u reketu.

Večeras se igra treći meč finalne serije Istoka. Majami dočekuje Detroit u svom "Ameriken Erlajns Centru", a trenutni rezultat u seriji je takođe 1-1.

XS
SM
MD
LG