Linkovi

Detroit izjednačio u finalu Istoka, Sansi bez Radže Bela večeras


Košarkaši Majamija nikad u istoriji kluba nisu dobili prve dve utakmice plej-of serije u gostima. Tako je ostalo i posle sinoćnje druge utakmice finala istočne konferencije u Detroitu. Pistonsi su izjednačili rezultat na 1-1 i sa olakšanjem dočekuju nastavak serije na jugu Floride.

Detroit - Majami 92:88 (1-1)

Detroit je počeo izvanredno, vrlo brzo poveo dvociofrenom razlikom, i uz mali pad krajem druge četvrtine, sigurno kontrolisao igru i rezultat sve do samog kraja. Odbrana domaćih bila je mnogo čvršća nego u prvoj utakmici, Rašid Valas (16 poena, 7 skokova, 3 asistencija) je imao mnogo veći učinak, Čonsi Bilaps (18 poena, 8 asistencija) bio odlučniji, ali su ton igri Pistonsa davali Rip Hamilton sa 22 i pogotovo Tejšon Prins, koji je ostvario "dabl-dabl" - 24 koša, 11 skokova. Za razliku od prethodnog meča, Šakil O'Nil i Dvejn Vejd nisu bili ograničeni problemom sa ličnim greškama, ali nisu ni imali veliku pomoć saigrača. O'Nil je uz 21 poena, imao 12 skokova i 4 blokade za 40 minuta igre, dok je Vejd na parketu proveo više od 40 minuta, ubacio 32 poena (9-16, 2-4, 8-8), uz 7 skokova, 5 asistencija, ali i 9 izgubljenih lopti.

Majami je uprkos zaostataku od deset poena na manje od minut pre kraja uspeo da završnicu učini zanimljivom. Izabranici Peta Rajlija postigli su čak 17 poena u poslednjih 106 sekundi, ali Detroit nije dozvolio potpuni preokret. Entoan Voker je, uz Vejda i O'Nila, bio jedini košarkaš gostiju sa dvocifrenim učinkom (11 poena), dok je kod Pistonsa jedino Ben Valas od svih startera ostao ispod 10 poena. Međutim, 'Big Ben' je bio sjajan u napadu na samom startu meča, kada je pogodio sva tri šuta iz igre. Završio je sa devet koševa, ponovo bez promašaja iz igre (4-4, u prvoj utakmici je imao 3-3), uz 12 skokova i 3 asistencije.

Večeras drugi meč finala Zapada

Večeras se igra druga utakmica finala Zapada. Posle poraza u prvom meču serije, Dalas u svom "Ameriekn Erlajns centru" dočekuje Finiks, koji će biti oslabljen neigranjem povređenog Radže Bela. S druge strane, Mevsi možda neće moći da računaju na svestranog Džoša Hauarda, ali će sigurno morati da pojačaju odbranu ukoliko žele da dođu do izjednačenja, jer Sansi su u ovogodišnjem plej-ofu, preciznije u šestoj utakmici prvog kola protiv Lejkersa, pokazali da mogu da pobede na strani i bez Radže Bela.

XS
SM
MD
LG