Linkovi

Stiv Neš i Boris Dijao za preokret Finiksa u Dalasu


Posle Majamija, koji je u već u prvoj utakmici finala Istočne konferencije preoteo prednost domaćeg parketa Detroitu, isto je učinio i Finiks, u seriji između dva najbolja tima na Zapadu. Sansi su pobedili u prvom meču u Dalasu, iako je nešto više od tri minuta pre kraja sve izgledalo potpuno drugačije.

Dalas – Finiks 118:121 (0-1)

Stiv Neš je još jednom pokazao zbog čega je drugu godinu zaredom izabran za najkorisnijeg košarkaša NBA lige. Plejmejker Finiksa ubacio je 10 od ukupno 27 poena u poslednja tri minuta i 26 sekundi, i sam vratio svoj tim u život, posle zaostatka od devet poena. Neš je onda svojom 16. asistencijom omogućio zakucavanje Šonu Merionu za vođstvo Finiksa, a kada je umalo junak utakmice, Devin Haris, pet sekundi pre kraja vratio prednost domaćim Mevsima, odgovornost je preuzeo Boris Dijao i pola sekunde pre završetka doneo pobedu Sansima.

Francuski internacionalac završio je sa rekordom karijere - 34 poena, Merion je uprkos povredi zgloba ostvario "dabl-dabl" (24 poena, 13 skokova, po 3 ukradene lopte i blokade), a vrlo dobar je bio i Tim Tomas sa 17 poena i 7 skokova. S druge strane, Devin Heris je bio najefikasniji sa rekordom karijere - 30 poena (5 ukradenih lopti), Dirk Novicki je uz 25, imao 19 skokova, dok je Džeri Stekhaus završio sa 16 pogodaka, jednim više od Džejsona Terija. Mevsi su već u prvoj četvrtini ostali bez Džoša Hauarda, koji je izvrnuo skočni zglob, dok je u poslednjoj četvrtini bek Finiksa, Radža Bel, povredio primicač. Obojica su pod znakom pitanja za drugi meč.

Detroit pod pritiskom

Večeras se u Detroitu igra drugi meč finala Istoka između Pistonsa i Majamija. Gosti sa Floride vode sa 1-0 u seriji i što je još važnije deluju mnogo odlučnije i spremnije od tima, koji je imao najbolji skor u ligaškom delu prvenstva. Pistonsi večeras moraju da pobede, jer do sada, u sedam pokušaja, nijednom nisu uspeli da trijumfuju u seriji u kojoj su gubili sa 2-0. Jedini put kada su izgubili prve dve utakmice na svom terenu, u finalu Istoka 2003. protiv Netsa, Pistonsi su doživeli maksimalan poraz (4-0).

XS
SM
MD
LG