Linkovi

Zvanični šampioni pred eliminacijom, Klivlend izjednačio


Bez obzira što su obe plej-of utakmice odigrane protekle večeri završene pobedom domaćih timova, moglo bi se reći da se radi o velikim iznenađenjima. Trijumfom nad San Antonijem posle produžetka, košarkaši Dalasa poveli su sa 3-1 u seriji i doveli zvanične šampione na korak od eliminacije, dok je Klivlend potpuno neočekivano stigao do izjednačenja u duelu sa Detroitom (2-2).

Dalas – San Antonio 123:118 (3-1)

Dalas je na korak od plasmana u finale Zapadne konferencije doveo Džejson Teri. Nekadašnji košarkaš Atlante, koji je u timu Mevsa, prošlog leta zamenio Stiva Neša, ubacio je 32 poena, postigao ključni koš iz igre 23 sekunde pre kraja regularnog toka, a onda u produžetku bukvalno sam obezbedio trijumf svoje ekipe – 123:118. Uprkos povredi skočnog zgloba koju je zadobio u trećoj utakmici, Dirk Novicki je ponovo bio odličan, sa 28 poena i 9 skokova, veteran Džeri Stekhaus završio je sa 26 koševa, a Devin Haris sa 18, po 6 skokova i asistencija. Tim Dankan je bio sjajan, ubacio 31 poen, uz 13 skokova, 6 asistencija i 3 blokade, ali je promašio šut za pobedu u regularnom toku meča. Toni Parker je postigao 33, a Manu Đinobili 26 poena za isto toliko minuta, ali je napravio šestu ličnu grešku dva i po minuta pre kraja, pa nije mogao da pomogne svom timu u produžetku. Majkl Finli ubacio je 14 poena protiv svog bivšeg kluba.

Klivlend – Detroit 74:72 (2-2)

U meču u kome su dominirale odbrane, Klivlend je uspeo da održi korak sa Pistonsima i na kraju trijumfuje – 74:72, čime je na opšte iznenađenje američke košarkaške javnosti izjednačio rezultat u seriji. Ključne poene za pobedu Kavsa postigao je Lebron Džejms sa linije penala, prvi - minut i dve sekunde pre kraja, a drugi - sekund i tri desetkinke pre završetka. Džejms je završio sa 22 poena, 8 skokova i 9 asistencija, a pored njega, u timu Klivlenda, u kome ponovo nije bilo Lerija Hjuza, dvocifren učinak imali su još samo Erik Snou (12 poena) i Anderson Varežao (10, 6 skokova). Najefikasniji kod Pistonsa, koji su iz igre šutirali svega 33 odsto, bio je Rip Hamilton sa 30 pogodaka.

Kraj za Netse?

Prvi finalista u Istočnoj konferenciji mogao bi da bude poznat već večeras, kada Majami - sa prednošću od 3-1 u seriji - dočekuje Nju Džersi. Nešto kasnije u Finiksu se igra peti meč serije između Sansa i Klipersa, u kojoj je trenutni rezultat 2-2.

XS
SM
MD
LG