Linkovi

Porazi Netsa i Klipersa, Radmanović kao Majkl Džordan


Košarkaši Majamija i Finiksa poveli su sa 2-1 u plej-of serijama NBA lige, pošto su u trećim utakmicama polufinala po konferencijama ostvarili trijumfe u Nju Džersiju, odnosno Los Anđelesu.

Majami je uprkos izvanrednoj partiji Vinsa Kartera, koji je ubacio 43 poena, vratio prednost domaćeg parketa u seriji sa Netsima, pobedom –103:92 u “Kontinental Erlajns Areni” u Ist Raderfordu. Dvejn Vejd je bio odličan, ubacio 30 poena, od čega 15 u poslednja četiri i po minuta, a imao je i 10 asistencija i 7 skokova. Nenad Krstić se ispromašivao, pogodio samo 4 od 14 pokušaja iz igre i promašio oba šuta sa linije slobodnih bacanja. Reprezentativac SCG završio je sa 8 poena, 8 skokova, 3 asistencije i jednom blokadom za 33 minuta igre.

U “Stejpls Centru” u Los Anđelesu, Sanse je do trijumfa nad Klipersima – 94:91 vodio rasploženi Šon Merion, koji je uz 32 poena imao i 19 skokova. Pritom je u potpunosti poremetio igru Klipersa, čuvajući veterana Sema Kasela, koji je na kraju postigao samo 6 poena, uz šut iz igre 2-10. Vladimir Radmanović pružio je jednu od najboljih plej-of partija u karijeri, ubacio 18 poena za 21 minut igre, pogodivši 5 od 6 pokušaja van linije za tri poena (1-2 dvojke, 1-2 penali) i imao 4 skoka. Klipersi su na početku poslednje četvrtine gubili sa 11 razlike i činilo se da polako posustaju, kada je Radmanović pogodio prvu trojku. Usledile su još tri “bombe”, domaći su poveli sa “pola koša”, a “Stejpls Centar” proključao … Radmanović se zaustavio na seriji od 14:0 i 6 minuta i 52 sekunde pre kraja utakmice obezbedio svom timu tri razlike (79:76). Jedan od izveštaja u američkim novinama Radmanovićevu minijaturu uporedio je sa Majklom Džordanom. Klipersi međutim, do kraja nisu uspeli da obezbede Radmanoviću još koji šut na koš. Dobio je loptu u poslednjem napadu, kada su gosti vodili sa tri razlike, ali je iz teške pozicije promašio šut za produžetak. To je ujedno bio i njegov jedini promašaj van linije za tri poena na sinoćnjem meču.

Večeras se igraju treće utakmice u serijama Detroit – Klivlend i San Antonio – Dalas. Pistonsi vode sa 2-0 protiv Kavsa, koji su domaćini u trećem meču polufinala Istoka, dok Dalas, dočekuje zvanične šmapione u seriji polufinala Zapada, koja je trenutno izjednačena – 1-1.

XS
SM
MD
LG