Linkovi

"Brejk" Klipersa u Finiksu, Majami razbio Nju Džersi Netse


Pred večerašnju jednodnevnu pauzu u NBA plej-ofu, rezultat u tri od četiri serije polufinala po konferencijama je izjednačen. Sinoć, najpre je Majami bio ubedljiv protiv Netsa, a onda su se Los Anđeles Klipersi revanširali Finiksu i pobedom od 25 poena razlike preuzeli prednost domaćeg parketa u tom duelu.

Finiks – L. A. Klipers 97:122 (1-1)

Vladimir Radmanović bio je jedan od šestorice košrakaša sa dvocifrenim učinkom u timu Los Anđeles Klipersa, koji su, pre svega zahvaljujući dominaciji u skoku, naneli Finiksu drugi najteži plej-of poraz na domaćem parketu u istoriji kluba. Radmanović je za 29 minuta igre ubacio 10 poena (3-9, 1-3, 1-1), imao 9 skokova i jednu asistenciju, a Klipersi su nadskakali Sanse 57-26 i ubedljivim trijumfom – 122:97, izjednačili rezultat u seriji na 1-1. Veteran Sem Kasel, koji je kao i Katino Mobli završio sa 23 poena bio je inicijator odličnog početka za goste, koji su već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost. Elton Brend je ponovo bio najefikasniji kod Klipersa sa 27 poena i 10 skokova, Kris Kejmen je takođe ostvario "dabl-dabl" - 14 koševa, 16 uhvaćenih lopti, dok je Kvinton Ros ubacio 11 poena. Finiks je takođe imao šest igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Radža Bel sa 20 pogodaka.

Majami – Nju Džersi 111:89 (1-1)

Podjednako ubedljiv bio je i Majami, koji je posle poraza u prvom susretu, pitanje pobednika u drugom duelu sa Nju Džersijem rešio već u prvoj četvrtini. Dvejn Vejd je bio nezaustavljiv, ubacio 17 poena u prvoj četvrtini i završio sa 31, a domaći su već posle šest minuta vodili sa preko 20 razlike (25:4). Šakil O'Nil postigao je 21 poen, Džejson Vilimams 14, a Judonis Haslim i veteran Geri Pejton po 11. Najefikasniji kod netsa bio je Vins Karter sa 22 koša, Ričard Džeferson, koji nije pokazao da oseća posledice povrede zgloba, završio je sa 16, Džejson Kid sa 15, a Nenad Krstić sa 14 poena (4-10, -, 6-8), 7 skokova i 2 blokade za 27 minuta igre.

Kris Pol ruki godine

Košarakaš Nju Orleans/Oklahoma Siti Hornetsa, Kris Pol, očekivano je proglašen za najboljeg rukija ove sezone. Dvadeset-jednogodišnji Pol, koji je visok 183 cm, dobio je 124 od 125 mogućih glasova predstavnika američkih medija koji prate NBA ligu, što je najusaglašenija odluka od 1990. godine, kada je Dejvid Robinson dobio stoprocentnu podršku.
Pol je bio prvi strelac (16,1) i asistent (7,8) među novajlijama, imao je najveću minutažu (36,4), najviše "dabl-dablova" (21) i "tripl-dablova" (2), a u kategoriji ukradenih lopti bio je najbolji u celoj NBA ligi (2,2).

Nova kazna za Marka Kjubana

Vlasnik Dalas Meveriksa, Mark Kjuban, kažnjen je sa 200 hiljada dolara zbog poslednja dva incidenta, koja su se odigrala tokom polufinalne serije između njegovog kluba i zvaničnih šampiona San Antonio Sparsa. Kjuban je najpre tokom prvog meča u kome su Mevsi poraženi 87:85 u jednom trenutku ušao na parket i vređao sudije, a onda ih je kritkivao i u svom blogu na internetu pod naslovom "Kako unaprediti suđenje u NBA plej-ofu". Kjuban je u prve dve godine kao vlasnik Dalasa (kupio klub 2000) kažnjen osam puta - ukupno više od milion dolara, i svaki put je iznos identičan visini kazne uplaćivao u dobrotvorne svrhe.

XS
SM
MD
LG