Linkovi

Netsi pregazili Majami, Stiv Neš za pobedu Sansa nad Klipersima


NBA plej-of nastavljen je protekle večeri prvim utakmicama u serijama Majami – Nju Džersi i Finiks – Los Anđeles Klipers. Posle ubedljivog poraza u duelu sa Hitom u prvoj rundi doigravanja prošle sezone, Netsi su već u prvoj utakmici polufinala Istoka pokazali da se tako nešto neće ponoviti, dok su Sansi nametnuli svoj stil igre i poveli protiv Klipersa.

Majami - Nju Džersi 88:100 (0-1)

Šakil O'Nil imao je dva penala posle manje od pet minuta igre u prvoj četvrtini. Već tada, Netsi su imali dvocifrenu prednost, koja je progresivno rasla do maksimalnih 28 razlike u trećoj četvrtini i pitanje pobednika praktično se nije ni postavljalo. Vins Karter je bio najefikasniji kod gostiju sa 27 poena (8 skokova, asistencija), Džejson Kid je sjajno razigravao saigrače, ali i šutirao mnogo bolje nego protiv Indijane, dok je Ričard Džeferson konstantno stvarao "meč-up" probleme rivalima. Kid je završio sa 22 poena (9 skokova, 7 asistencija), a Džeferson imao 20, kada je početkom treće četvrtine izvrnuo zglob i napustio igru. Rentgentski snimak pokazao je da nema oštećenja, ali je njegov sutrašnji nastup i dalje neizvestan. Nenad Krstić takođe je bio u problemu sa ličnim greškama, igrao 26 minuta, ubacio 11 poena (5-8, -, 1-2), uz samo jedan skok i blokadu. Šek je do kraja uspeo da dođe do "dabl-dabla" - 20 poena, 10 skokova, Dvejn Vejd je završio sa 25 koševa, ali Majami nije prišao bliže od devet poena zaostatka.

Finiks – L. A. Klipers 130:123 (1-0)

Stiv Neš je pre utakmice sa Klipersima primio trofej Moris Podlof drugu godinu zaredom, a onda pokazao zbog čega je ponovo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige. Sa 31 poenom i 12 asistencija predvodio je Finiks do prvog trijumfa u seriji, iako su gosti iz Los Anđelesa, zahvaljujući pre svega sjajnom Eltonu Brendu, pretili svih 48 minuta. Brend je sa 40 poena postavio novi klupski plej-of rekord, imao 9 skokova i 4 blokade, ali Klipersi nisu imali šanse u šuterskom dvoboju sa najboljim ofanzivnim timom lige. Pored Neša, dvocifreni učinak imali su i Šon Merion (20 poena, 15 skokova), Radža Bel (22 koša), Boris Dijao (19, po 5 skokova i asistencija), Leandro Barbosa (17) i Tim Tomas (12), dok je Džejms Džons ubacio 9 poena. Brendu su asistirali Sem Kasel sa 28 poena, Kori Mageti sa 20 i mladi Šon Livingston, koji je završio sa 10, 9 asistencija i 6 skokova. Vladimir Radmanović postigao je 5 poena (-, 1-3, 2-3), uz po 2 skoka i blokade i jednu asistenciju za 20 minuta igre, dok je Željko Rebrača ceo meč presedeo na klupi.

Večeras se igraju druge utakmice u serijama Detroit – Klivlend i San Antonio – Dalas. Prošlogodišnji finalisti Detroit i San Antonio imaju prednost domaćeg parketa i vode sa po 1-0 u polufinalu konferencije.

XS
SM
MD
LG